På Nørresundby Torv vil du snart kunne besøge en ny café, der holder sæsonåbent.
Livet her

Ny café dukker op centralt i Nørresundby: - Vi har brug for et sted

Med sommerens ankomst vil du kunne finde en ny café henover sommeren hver fredag på Nørresundby Torv

23. maj 2023 kl. 15:26

AALBORG: Du kan godt glæde dig til sommerens ankomst, hvis du bor i Nørresundby. For på torvet finder du lige om lidt en helt ny, lille café, der snart popper på.

- Vi er nogle folk, der gerne vil have en café i Nørresundby, hvor man kan mødes over en kop kaffe, siger en af initiativtagerne Kathrine Fischer.

Til daglig arbejder hun selv som præst i Nørresundby Kirke, og har gennem sit netværk sat projektet om 'Sommercafé på Nørresundby Torv' i søen.

Caféen åbner første gang fredag 16. juni og kan findes på Nørresundby Torv ved det gamle rådhus alle fredage mellem 10.30 – 14 indtil 11. august.

Et torv med potentiale

- Tanken er, at vi har brug for et sted at mødes. Et samlingspunkt i Nørresundby. For mange skal pakke bilen eller tage cyklen for at komme over på den anden side af broen for at finde de tilbud, siger hun.

Ønsket med sommercaféen er, at nogle får øjnene op for potentialet for at åbne en café mere permanent på Nørresundby Torv.

- Vi er inspireret af KaffeFairs social-økonomiske tilgang. I denne omgang kommer det til at være kirken, der disker op med kaffe og kopper, mens frivillige bager kage.

Den sandfarvede bygning er det gamle rådhus, hvor sommercaféen popper op.

Billige priser i vente

Alt sammen kan du forvente at få til billige priser.

- Vi regner med, det bliver omkring 10 kroner for en kop kaffe. Og kagen bliver også billig, understreger Kathrine Fischer.

Og tanken om en sommercafé midt i Nørresundbys hjerte, har indtil nu fået en særdeles god velkomst.

- Vi har talt med rigtig mange mennesker - blandt andet torvehandlerne. Og alle har sagt, at det er en rigtig god idé. Der vil også være masser af grøntsagsboder, for det ligger midt i torvedagen, siger Kathrine Fischer.

Der vil i første omgang blive dækket op til omkring 20 personer, hvor der også bliver lavet skygge. Du finder 'Sommercafé på Nørresundby Torv' fra fredag 16. juni indtil 11. august - alle fredag i tidsrummet 10.30 – 14. Adressen er Torvet 5, 9400 Nørresundby.

Annonceret indhold

Nyeste