Politiet vil fremover møde op på barer og værtshuse for at tjekke vi overholder reglerne, lyder det på pressemøde

AALBORG: Vi skal i bogstaveligste forstand skrue for festen. Holde afstand og give færre kram. Sådan lyder opfordringen på et pressemøde på Studenterhuset torsdag middag.

Pressemødet, som havde deltagere fra kommunen, studentersamfundet, cityforeningen, politiet og byens natteliv, var generelt en løftet pegefinger til os alle om, at det er nu, vi skal stå sammen, hvis vi vil undgå, at byen og landsdelen igen bliver lukket ned.

- Vi ser, at unge fylder i statistikken. Det er slet ikke unaturligt, for vi er en stor uddannelsesby med mere end 40.000 unge. Jeg kan sagtens forstå, at de unge gerne vil i byen og have det sjovt, men vi kan se, at det nu er nødvendigt, at der bliver strammet op, lød det fra Jan Nielsen, der er direktør i Aalborg Kommune og står i spidsen for kommunens kriseberedskab.

Han kom derfor med en direkte appel til byens unge om passe på og skrue ned for festen.

- I kan gøre en stor forskel, så vi kan beskytte ældre og sårbare mod smitterisikoen. Lad os nu vise resten af Danmark, at vi kan knække smittekurven, sagde han.

Katrine Schousboe
Udover repræsentanter fra politi, kommunen og nattelivet var også Studentersamfundet og Aalborg City til stede ved pressemødet. Foto: Niels Skovmand

Også politiet vil gøre en større indsats for at få mere styr på festlighederne i byens natteliv.

Nordjyllands Politi vil fremover være til stede på restaurationer og barer for at sikre, at restriktionerne bliver overholdt, at man så at sige ikke danser på borde og stole eller hænger i baren.

- Nu har vi haft dialogen, nu kommer vi med mere konsekvens, fastslog Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi.

I Jomfru Ane Gade er flere barer da også klar med et helt konkret tiltag, kunne Henrik Foget Jensen, direktør for Zwei Grosse Bier Bar-kæden, fortælle. Her bliver det nemlig et krav, hvis man vil ind og deltage i festen, at man har hentet smittestop-appen.

- Vi vil gøre alt for, at det, vi ser i København, ikke kommer til at ske i Aalborg. Vi forsøger derfor at guide de unge mennesker gennem festerne og synes, vi har et godt samarbejde med politiet.

- I må ikke tro, at vi gør det her for at være træls. Vi skal sørge for, at de unge har det godt, og at vi fortsat kan holde åbent og overleve som erhverv, sagde han.

Pressemødet på Studenterhuset var det andet på en uge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...