Kommunen vil have dine ideer til, hvordan det kan blive attraktivt at cykle

AALBORG: Flere af os skal tage cyklen på arbejde og i skole - og vi skal også være gladere. Det er i hvert fald kommunens ambition med en ny cykelpolitik for Aalborg.

Ideen er nemlig, at Aalborg fortsat skal udvikle sig som en af landets bedste cykelkommuner. For at understøtte den udvikling, vil kommunen i dette år lave en cykelpolitik og i den forbindelse invitere os alle til at komme med ideer og forslag til, hvordan cyklen bliver et mere attraktivt valg for os, skriver de i en pressemeddelelse.

- Der sker rigtig meget på cykelområdet lige nu, og derfor har vi brug for at få set på det med friske øjne. Siden vi lavede cykelhandlingsplanen i 2013 er der f.eks. kommet mange elcykler og kassecykler i bybilledet, som gør cyklen til et attraktivt valg til mange flere ting og over længere afstande - også uden for de større byen, siger rådmand Hans Henrik Henriksen og tilføjer:

- Cyklen spiller en vigtig rolle, når vi taler om klimavenlig transport, øget sundhed og mindre trængsel. Derfor giver det god mening at se nærmere på, hvordan vi kan skabe bedre cykeloplevelser for alle aldersgrupper i hele kommunen.

I løbet af efteråret skal der laves et forslag til, hvordan de mange forslag og ønsker til forbedringer af cykelinfrastrukturen i hele kommunen kan prioriteres.

- Når jeg kommer rundt i vores byer og landsbyer, hører jeg rigtig tit ønsker om cykelstier og mere trygge forhold for de børn, der skal cykle til skole. Vi har stor opmærksomhed på det, men desværre kan vi ikke opfylde alle ønsker. Jeg glæder mig til, at vi i år får nogle gode snakke om, hvordan vi kan støtte op om mere cyklisme i hele kommunen, og om hvordan vi fremover vil prioritere området, siger Hans Henrik Henriksen.

Noget af det, kommunen allerede ved, cyklisterne efterspørger, er bedre vedligeholdelse og bedre forhold i krydsene.

Derfor er der afsat fem mio. kr. om året de næste fire år til at give cykelområdet et løft. De i alt 20 mio. kr. vil By- og Landskabsudvalget bruge til bedre vedligeholdelse af eksisterende cykelstier i form af øget fejning, nye slidlag og servicetiltag samt til mindre projekter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...