Sådan så det ud da de første fødevarer skulle deles ud i Citykirken. Privatfoto
Livet her

Ny foodbank har set dagens lys

Aalborg Citykirke deler gratis madvarer ud i samarbejde med FOODBANK Aalborg

24. maj 2021 kl. 11:31

AALBORG: Nu kan du også hente gratis madvarer ved Aalborg Citykirke. Torsdag 20. maj slog kirken dørene op for foodbank. Uddelingen sker i samarbejde med foreningen FOODBANK Aalborg, og gør det muligt fremover at uddele gratis madvarer hver torsdag kl. 14-15 i kirkens lokaler på Riihimækivej 6.

Hvis det er svært at få økonomien til at slå til i hverdagen, så kan man afhente madvarer ganske anonymt og uforpligtende. Frivillige fra kirken står dog også klar med en kop kaffe og en hyggelig snak, hvis man har tid og lyst. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Opstarten af foodbank er en udvidelse af Aalborg Citykirkes eksisterende sociale arbejde, som i forvejen omfatter Familienetværk, julehjælp, uddeling af skoletasker og andre initiativer i løbet af året.

FOODBANK Aalborg er et samarbejde mellem flere kirker i byen. Siden 2016 er der enkelte dage blevet uddelt overskudsmad fra butikker i lokalområdet. I 2018 blev foreningen stiftet, og med fondsmidler har det for nyligt været muligt at ansætte en daglig leder.

Med åbningen i Aalborg Citykirke er der nu uddeling 4 gange hver uge forskellige steder i Aalborg, og foreningen ønsker at udvikle dette til 5 dage. Maden indsamles om formiddagen fra en række butikker. Det er frugt, grønt, mejeri, kød mm., som hentes af frivillige i foreningens kølebil, og om eftermiddagen uddeles maden fra lokale kirker.

Yderligere info om tid og sted for uddeling kan ses på Facebooksiden for FOODBANK Aalborg.

Annonceret indhold

Nyeste