Shopping

Ny forretning i Nørregade: Nu kan du shoppe fransk vintage

Du kan gå på opdagelse i alt fra lamper, krukker og spejle til borde, stole og skabe i No 5 Brocante, der netop er åbnet

11. juni 2019 kl. 09:59

AALBORG: Nørregade er blevet en specialforretning rigere, efter No 5 Brocante er flyttet ind i nummer 21.

Det er mor og søn, Britta Ostenfeld og Oliver Kaad, som er indehavere af butikken, hvor man kan gå på opdagelse i fransk vintage i mange former og størrelser. Der er nemlig både møbler og nips at finde. Ligesom du måske kan hente inspiration til indretningen af din bolig, sommerhus eller andet.

- Franskmænd kan noget helt særligt med design og elegance. Det kan Danmark også, men det er bare en anden stil. Frankrig har et hav af slotte og en stil, der er lidt mere pompøs. Det kan for eksempel være helt ned til smykkeskrin til damer, hvor der er en lille silkepude i til ringen, fortæller Britta Ostenfeld.

- Og så er der industridelen med ting, der kommer direkte fra fabrikshallen. Når man blander det rå og rustikke med det mere forfinede, bliver det rigtig fint, fortsætter hun.

Det er mor og søn, som står bag forretningen, der for nyligt åbnede i Nørregade. Foto: Michael Koch

Genbrugsting er blevet mor og søns fælles interesse, som er opstået på familiens mange ture til Frankrig.

- Det hele startede for mange år siden på en ferietur. Vi begyndte at købe lidt ting med hjem hver gang, for det er spændende at bruge dem på andre måder, end de oprindeligt er tænkt til. Nu har vi efterhånden fået så meget med hjem, at vi kunne starte en butik. Vi kan godt selv lide de lidt skæve ting, og så er det sjovt også at kunne inspirere andre, fortæller Britta Ostenfeld.

- Der er mange, som køber alting fra nyt. Det forstår jeg ikke. De ting, vi har herinde, har en historie. Det kan være en lampe, som står her i dag, der måske har hængt på en fabrik, og som er pillet ned og har hængt hos syv forskellige familier. Det er sjovt at tænke på, at tingene har været på en rejse, siger Oliver Kaad.

Forretningen er blevet ret personlig for indehaverne, som udelukkende udvælger ting, som de selv kan lide. Foto: Michael Koch

Indtil videre er der meget positiv respons fra byens kunder, som sætter pris på den ekstra service som for eksempel, at man kan låne tingene med hjem, inden man køber dem.

- Jeg køber kun ting, som jeg godt kan lide. På den måde er det en meget personlig forretning, og det mener jeg faktisk, at en specialbutik bliver nødt til at være. Vores filosofi er, at når man er i en specialbutik, så skal man også have en speciel behandling, og det forsøger vi både at levere med vores udvalg og med vores betjening, fortæller Britta Ostenfeld.

Man kan også finde ting at dekorere væggene med. Foto: Michael Koch
Annonceret indhold

Nyeste