Link Arkitekter har tænkt nogle tanker om, hvordan den ny arena kan komme til at se ud. Men tegningerne er ikke endelige endnu. Illustration: Link Arkitekter
Det sker

Ny grøn arena på vej: Se her, hvor den skal ligge

Himmerland Boligforening er på vej med nyt hus i Aalborg Øst, som skal være for hele bydelen

09. oktober 2021 kl. 10:10

AALBORG ØST: Planerne om at lave en ny grøn arena i Aalborg Øst er nu så langt, at partierne bag Aalborg Kommunes budgetforlig har sagt ja til at hjælpe med restfinanseringen.

Projektet, som er en del af helhedsplanen for Kildeparken, var egentlig tænkt som en idrætshangar, der skulle ligge på Fyrkildevej, men bliver nu i stedet flyttet til Trekanten, hvor det bliver et tilbud til hele lokalområdet.

- Som boligforening er vi gode til at bygge, men vi skal også have foreningerne og beboerne med, og derfor virkede det som en bedre placering, forklarer Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening.

Der bliver både plads til spontane aktiviteter og foreningsidræt i det ny hus, som kommer til at ligge i forbindelse med kulturhuset Trekanten i Aalborg Øst. Illustration: Link Arkitekter

I forhold til finansiering er planerne allerede så langt fremme, at Himmerland selv har fundet 17 - 18 mio. kroner, og hertil kommer der så yderlige 10 mio. kroner fra Landsbyggefonden og Realdanias lokale- og anlægsfond, så det er ikke noget helt ligge projekt, der er tale om.

- Vi har haft en arkitektkonkurrence, hvor Link Arkitekterne er kommet med et godt bud på, hvordan det kan komme til at se ud. Tegningerne er ikke endelige endnu, men det bliver formentlig noget med et orangeri ud mod Astrupstien, et mellemlokale, der kan bruges til spontane aktiviteter og en bagerste del, der er gerne skulle være til en forening. Og som vi hører det fra fritidsforvaltningen lige nu, kunne det for eksempel være noget med dans, tilføjer Ole Nielsen.

Det totale budget ligger på 20 - 22 mio. kroner, og håbet er, at den grønne arena kan stå færdig i 2023.

Arbejdstitlen for den ny arena er Lanternen - måske fordi projektet gerne skulle ende som et fyrtårn for hele bydelen. Illustration: Link Arkitekter
Annonceret indhold

Nyeste