Er du lige flyttet til byen og klar til at udvide din horisont - vi guider dig

AALBORG: Man siger, at kloge børn aldrig keder sig, men efter en lang dag på studiet kan det være fristende at forfalde til en halvkedelig aften på sofaen i selskab med en ustoppeligt scrollende tommelfinger.

Medmindre det er Tinder eller Boblberg, der scrolles i, er det imidlertid langt fra opskriften på den fedeste tid i en af Danmarks bedste studiebyer. Derfor får du her en masse bud på, hvordan du kan kaste dig ud i de muligheder, Aalborg har at byde på.

Meld dig ind i en forening

Hvad enten du er til padeltennis, klatring, vandski eller en af de mange andre muligheder for en aktiv fritidsinteresse, så kan du frem til den 17. oktober deltage i Study Aalborg Try Out. Her må du møde op til masser af gratis prøvetræninger i et stort udvalg af foreninger.

Se hele listen og find din nye forening her

Sarah Thun
Du kan blandt andet afprøve padeltennis, hvis du endnu ikke er kommet med på den bølge. Arkivfoto: Torben Hansen

Inviter på brætspil

Elsker du at nørde med komplicerede brætspil, eller er du mere til et spil Ludo? Uanset hvad, så har Aalborg masser af muligheder for barer og caféer, hvor brætspil er tænkt ind. Her kan du invitere dine studiekammerater, din nabo eller en sød person, du mødte den anden dag.

Vi har tidligere skrevet om Aalborgs udvalg af brætspilscaféer her

Løb en tur

Vidste du, at Aalborg har nogle fantastiske naturskønne løberuter? Du kan selv vælge længden og selskabet, mens vejret ikke står til at ændre. Vi guider dig til Østerådalen, Mølleparken og Lindholm Fjordpark.

Se vores guide til 5, 10 og 15 kilometer her

Tag på værtshus

Hvis du ikke er så meget til Gadens glitter, dansegulv og dunkende beats, eller hvis der bare er stemning for en hyggeøl på en hverdagsaften, så er det måske blevet tid til at afprøve Smedekroen? Her er der ingen fancy cocktails - til gengæld må du ryge indenfor, og der er altid god stemning.

Vi har prøvet Smedekroen af for dig - læs mere her

Sarah Thun
Billeder her forestiller ikke Smedekroen, men et andet værtshus i byen, nemlig Pigen og Trompeten. Arkivfoto: Henrik Louis

Gå gratis på museum (eller få rabat)

I uge 37 kan alle unge under 27 gå gratis på museum i hele Danmark. I Aalborg gælder det Utzon Center og Kunsten. Hvis du har mod på mere, kan du endda vinde syv sæsonkort til dig og syv af dine venner. Det kræver bare, at du er den, der rammer flest museer i løbet af ugen. Sidste år var rekorden ikke mindre end 22 forskellige museer.

Se hvad vi for nylig skrev om K7 og gratis museumsbesøg

Hvis det ikke betyder så meget for dig, om det er helt gratis eller hvis du er over 27, men stadig studerende (det er altså helt okay), så er det måske snarere listen over kulturtilbud med studierabat, du skal kigge på.

Læs vores tips til, hvor du kan få en god studierabat

Gør det nu!

Vi hepper på dig, og vi håber, at ovenstående forslag får dig ud af dynen og i gang med en forrygende Aalborg-tid.

Husk, at den bedste tid er sammen med dig - og det må du ikke snyde Aalborg for.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...