Ny takeaway-restaurant er poppet op på Vesterbro. Her kan du prøve indiske frankies, der er sund mad på farten

AALBORG: Har du prøvet indisk mad på en af Aalborgs indiske restauranter, forbinder du sikkert det indiske køkken med retter som butter-chicken, tikka masala og biryani og delemad, hvor man deler mange forskellige retter rundt om bordet. Men det indiske køkken rummer meget mere end det.

For selvom det er hyggeligt med delemad og hygge om et aftensmåltid, så er det ikke alle, der lever en livsstil, hvor der altid er plads til den slags. Det er særligt kommet til udtryk i Mumbai - der tidligere hed Bombay - at en travl livsstil, hvor det kan være nødvendigt at spise på farten, har banet vejen for en helt særlig spise.

Og det er altså denne helt særlige ret, som den nye indiske takeaway-restaurant Indian Frankies, mestrer til fulde. Det er ikke til at gå fejl i byen af, hvad man egentligt får på den nye restaurant, for navnet på restauranten afslører det hele: Du får indiske frankies.

Frankies, der også kaldes for Bombay Burrito, er i sin simpelhed en wrap med fyld lige efter hvad dit indiske hjerte begærer. Her er der smæk på kikærterne, kylling og godt med krydderier.

Anne  Norre
Her ser du Raj Singh, der er indehaver af Indian Frankies og medarbejderen Signe. Foto: Anne Norre Hansen

- Det er en anderledes oplevelse, man ikke finder andre steder i Danmark. Det er autentisk, og man spiser på samme måde, som man gør i Indien, fortæller indehaver af Indian Frankies, Raj, Singh.

Maden kan godt kategoriseres som fastfood, men bærer ikke præg af at være hurtig frituremad, som vi kender det fra meget af den fastfood, man kan få mange steder i byen.

- Selvom maden er hurtig at lave, så er det hele lavet fra bunden, uddyber Raj Singh, der forklarer at alle opskrifter er egne.

Anne  Norre
En Premium kylling pakora frankie med spinat wrap, pakora kylling og masser af grønt. Foto: Anne Norre Hansen

Hvad skal jeg prøve, hvis jeg aldrig har fået indisk mad før?

- Det er frankies der er vores specialitet. Vores kylling pakora frankie er rigtig populær, så den vil jeg helt klart anbefale, men vores Indian Sizzlers kylling pakora, der består af kyllingestykker dyppet i krydret kikærtemel og friturestegt er også god, siger Raj Singh.

Kylling pakora frankie er en hvede-wrap med krydrede kartofler, kylling pakora, frisk iceberg, tomat, rødløg, agurk, creme fraiche og tangy karry dressing. Wrappen findes også i en premium udgave med spinat wrap og krydret paneer ost.

Hvis man nu er sådan en kartoffel-dansker som mig, er maden så for stærk?

- Nej. Vi laver som udgangspunkt ikke maden stærk, men den er krydret. Vil man gerne have den stærk, så beder man bare om det, og så sørger vi for det. Vi har blandt andet grøn karry, der kan gøre retterne lidt stærkere.

Holder man sig helst væk fra retter med kød, er der også både vegetariske og veganske versioner af de indiske retter.

Anne  Norre
Kylling pakora er kyllingestykker dyppet i dej af kikærtemel, der er blevet stegt i frituren. Foto: Anne Norre Hansen

Restauranten havde første åbningsdag fredag 15. oktober, og har haft en rolig, men god start.

- Det var vigtigere for os, at vi havde glade kunder, end 100 kunder den første dag. Vi startede stille op, og nu føler vi, at vi er nået derhen, hvor vi gerne vil, siger Raj Singh, der er klar til at byde kunderne indenfor i sin lille butik.

Du finder Indian Frankies på Vesterbro 84, der primært fungerer som takeaway, men bestiller du via deres hjemmeside , er der også mulighed for levering.

Du kan også holde dig opdateret på Indian Frankies på Facebook .

Anne  Norre
Er du til samosa, får du her en samosa, der er lavet helt fra bunden og på egen opskrift. Foto: Anne Norre Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...