Nej, du må ikke parkere her. Heller ikke selvom det i nogens øjne ligner en p-plads. Foto: Kim Dahl Hansen
Livet her

Ny p-fælde? Se her, hvor du absolut ikke må parkere

Forbudsskilt forvirrer mange bilister i parkeringsudfordret bydel

24. april 2022 kl. 08:42

"Den p-vagt er virkelig emsig", "det er er en pengemaskine" og "der blev pludselig sat et skilt op en torsdag eftermiddag, og få minutter efter kom parkeringsvagten og gav samtlige biler, som allerede holdt der, en bøde".

Udsagn som disse og mange andre kan man i øjeblikket læse på de sociale medier, for beboerne i Aalborgs vestby er både forvirrede og vrede over et nyt p-forbudsskilt på Strandvejen for enden af Dannebrogsgade.

Men ifølge chef for Parkeringskontrol Nord, Frode Nielsen, burde der faktisk ikke være noget at være i tvivl om, for det har aldrig været tilladt at parkere på det pågældende areal. Heller ikke selvom flere er begyndt at gøre det i de seneste år.

- Man kan ikke køre ind på arealet uden at køre over en tredive centimeter bred, ubrudt streg langs cykelstien, og den slags må man slet ikke ifølge færdselsloven, forklarer han.

Arealet ligger desuden for enden af et befærdet t-kryds, hvor der ikke må parkeres ifølge færdselsloven - heller ikke selvom mange fejlagtigt tror, det er en parkeringsplads. Måske fordi der er lagt fliser, der kunne minde om dem, man må parkere på andre steder i byen.

Ifølge Frode Nielsen har Aalborg Kommune alligevel valgt at sætte et nyt forbudsskilt op, men udformningen af det forvirrer tilsyneladende folk. I hvert fald dem, der stadig tror, der er tale om en parkeringsplads. For ifølge skiltet, er det forbudt at parkere i rabatten - men hvad det lige, man skal man betragte som rabat det pågældende sted?

- Det, der betegnes som rabatten her, er det, der ligger udenfor kørebanen. Og cykelstien er også en del af kørebanen, og efter den er man i rabatten eller på fortovet, og der må man hverken køre, parkere eller standse, understreger Frode Nielsen.

Annonceret indhold

Nyeste