En ny onlineplatform vil hjælpe byens mindre butikker med at afsætte deres varer. Arkivfoto: Lasse Sand
Shopping

Ny platform vil redde Aalborgs butikker

En ny online-service skal gøre det nemmere at handle lokalt

05. april 2020 kl. 10:30

AALBORG: En ny onlineplatform skal hjælpe med at redde butikslivet i Aalborg.

Sådan lyder i hvert fald ambitionen hos Jan Mejlkjær og Casper Husted, der netop har startet initiativet vielskeraalborg.dk.

Her kan butikkerne lægge tilbud op, vi kan så gå ind og bestille deres varer og få dem sendt direkte hjem til døren, skriver makkerparret i en pressemeddelelse.

- Min partner og jeg måtte tænke hurtigt i lanceringen af platformen, fordi det ret hurtigt gik op for os, at lokalsamfundet virkelig kom til at lide under coronakrisen. Mange butikker og restauranter i de lokale byer er afhængige af, at der kommer besøgende ind i butikkerne. Det er ikke muligt under nedlukningen. Ligeledes har mange lokale butikker ikke en onlineplatform, som store kæder har. Det betyder jo, at det bliver svært at sælge varer. Og det er netop det vores onlineplatform gør - hjælper de lokale butikker med at sælge deres varer, siger Jan Mejlkjær.

Parret har allerede startet en række lignende tiltag i andre byer, og de ser gerne, at handelsstandsforeningerne bakker op, så budskabet kan blive udbredt.

- Handelsstandsforeningen har indgående kendskab til lokalbutikkerne og har mærkbar indflydelse på, hvor stor en succes platformen bliver. Derfor går vi efter at have et tæt samarbejde med foreningen, siger Jan Mejlkjær og påpeger, at der allerede er stor opbakning fra handelsstandsforeningerne i andre byer, blandt andet Køge, hvor omsætningen til byens butikker nåede 335.000 kr. på bare 11 dage og antallet af bestillinger ligger på 200 om dagen – og det stiger dag for dag.

- Det er også vigtigt, at de lokale beboere går ind og støtter de lokale butikker via platformen. På den måde er man med til at holde gang i hjulene i byen, så lokalmiljøet også består efter coronakrisen, siger Jan Mejlkjær.

Annonceret indhold

Nyeste