Du må tage din egen vin med til social dining på Grav7Bistro

AALBORG: Lokalerne har stået tomme i flere år, men fra på mandag, 12. juli, kommer der igen liv i det tidligere konditori i Gravensgade.

Her åbner nemlig en ny restaurant for dig, der er vild med en afslappet stemning, og at drikke en flaske vin eller to, mens du deler en række småretter med vennerne.

Det er Ibrahim Achour, der står bag Grav7Bistro, som vil lave mad af lokale, danske råvarer, men med inspiration fra primært det italienske og franske køkken.

- Det bliver noget nyt i Aalborg. En restaurant med priser i mellemklassen, hvor alle kan være med, et sted man har lyst til at gå ind og bare sidde stille og roligt, siger han.

Menukortet byder på forskellige pastaretter, snacks, charcuteri og klassiske salater og surdejspizzaer.

Priserne ligger på omkring 130 kroner for en a la carte-hovedret, for det skal være et sted, man også godt vil komme på en hverdag.

- Jeg har ikke en bestemt signaturret, jeg satser på. Når man kommer ind her, skal det være mig og min personlighed, man oplever, fra man går ind til man går ud, forklarer han.

Tag din egen vin med

Restauranten får 34 siddepladser indenfor, og som noget lidt særligt i Aalborg må man medbringe sin egen vin, hvis man vil.

- Sådan er det mange steder i København, og det er med til at give en afslappet stemning. Det hele skal ikke være så fint, lyder forklaringen.

Ibrahim Achour er ny i Aalborgs restaurationsverden, men bestemt ikke på landsplan.

- Jeg begyndte som opvasker som 13-årig og er faglært kok og har været på en række danske og internationale toprestauranter, som både kok og restaurantchef, siger han og remser navne som Le Sommelier, Søllerød Kro, D'Angleterre, Nimb, Ruths Hotel og Brdr. Price op.

- Jeg har også arbejdet i f.eks. London, New York og Frankrig, og det er her, jeg er blevet inspireret til den mad, jeg vil servere på restauranten, forklarer han.

Aalborg har vækst

Aalborg er i den sammenhæng et bevidst tilvalg. For langt hovedparten af de steder, Ibrahim Achour har arbejdet, har han været ansat. Nu vil han være sig selv og have sit eget sted.

- I København ville det være økonomisk umuligt for mig at åbne noget, Aarhus var heller ikke en mulighed, så jeg har kigget nogle andre steder, men synes så, at Aalborg er spændende. Her går det opad med økonomien, mange starter nye virksomheder, og der er bare vækst, så derfor blev det her, siger han.

Grav7Bistro åbner på mandag klokken 10.30. Restauranten har indtil videre åbent alle ugens dage. I weekenderne vil det være med brunch inspireret af middelhavsregionen og Mellemøsten.

Du kan læse mere om Grav7Bistro på restaurantens hjemmeside

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...