Aalborgs handelsliv er fyldt med optimisme oven på et par udfordrende år.

AALBORG: Aalborg skal fastholde positionen som Nordjyllands centrum. Det kræver et stærkt samarbejde mellem alle stærke kræfter – og en velfungerende detailhandel i centrum.

Sådan lyder budskabet fra Aalborg Cityforening – der er landets største af sin slags – ovenpå denne uges generalforsamling.

- Vi ønsker først og fremmest at være tættere på vores medlemmer, hæve aktivitetsniveauet, samt være mere synlige. Vi oplever samtidig en stor interesse fra det øvrige erhvervsliv i og omkring Aalborg for et øget samarbejde. Det passer perfekt med vores nye strategi. Vi mener nemlig, at hvis vi forener vores kræfter i erhvervslivet, kulturen og turistorganisationerne, ja så kan vi fastholde vores position som hele Nordjyllands centrum, siger Jes Asmussen.

Styrket fællesskab

Han driver til daglig Click på Boulevarden i Aalborg. Og så tiltrådte han stillingen som formand for Aalborg City i foråret 2020 – netop som coronavirusset ramte. På samme tidspunkt havde foreningen sagt farvel til dens direktør gennem 17 år, og den nye bestyrelse skulle således både håndtere Corona epidemien, den daglige ledelse samt et internt oprydningsarbejde.

- Den nye bestyrelse og alle butikkerne har gjort et forbilledligt arbejde, og alle har stået sammen om at løse udfordringerne. Det har styrket fællesskabet, og det er min fornemmelse, at opbakningen til foreningen og vigtigheden af dens arbejde står tydeligere end nogensinde før, fortsætter han.

Fremgang for fysiske butikker

På generalforsamlingen blev det også konstateret, at danskernes forbrugslyst er intakt og i nogle tilfælde endda øget de seneste år:

- Der har været fremgang for mange fysiske butikker, og i det hele taget er der grund til at se optimistisk på detailhandlens fremtid. Samfundet er i gang med at åbne op igen, og inden længe vender turisterne forhåbentlig også tilbage til Aalborg. Ligeledes har vi haft stor opbakning fra Nordjyderne omkring vores City Gavekort. Salget er steget markant de sidste par år, og det viser os, at kunderne er glade for at shoppe i Aalborg City og at hygge på byens cafeer og restauranter, siger Jes Asmussen.

Jagter ny direktør

Bestyrelsen i Aalborg City består foruden Jes Asmussen af Mikele Volpi fra San Giovanni, Anja Kibsgaard fra Salling, Helle Nielsen fra NAPA Store, Michael Jensen fra Smykkeform, Tina Mikkelsen fra Magasin, Malene Krogsgaard Advokaterne Vingaardshus og Michael Vinter Larsen fra Albert Rex.

Aalborg City står i øjeblikket uden City Manager, da Stephan Scheelke i december 2021 valgte at opsige sin stilling:

- Vi er kede af, at Stephan Scheelke valgte at stoppe efter kort tid, men omvendt ser vi det som en god mulighed for en helt frisk start. Vi har i bestyrelsen valgt at fordele mange af opgaverne mellem os. Vi forventer, at stillingen blive genbesat fra sommeren i år, siger Jes Asmussen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...