Aalborg Bibliotekerne er klar med fem bøger til dig, der er ny i byen

AALBORG: Kære tilflytter. Velkommen til Aalborg, Aaller’n, 9000, dobbelt A. Hvad enten du er flyttet til for at arbejde, studere, gøgle eller noget helt fjerde, er vi glade for, at du er kommet.

Hvad er det så for en by, du er flyttet til? Er det nordens Paris? Verdens største landsby? Stadig den eneste provins, der ikke er blevet byfornyet?

Aalborg Bibliotekerne har fundet fem bøger til dig, der er ny i byen og som gerne vil finde ind til Aalborgs DNA.

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Nordkraft

Fast pensum for alle, der bor i, eller har nogen som helst tilknytning til Aalborg.

Jakob Ejersbos klassiker om Maria, Steso og Allan er en velskrevet, barsk skildring af Aalborgs undergrund i den første halvdel af 1990erne. Der er sket meget med Aalborg, siden bogen udkom, og mange af de centrale steder i bogen findes ikke mere.

Måske netop derfor er Nordkraft et must, for dig der ønsker at forstå Aalborgs sjæl.

Lån den ved at trykke her

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Dig og mig ved daggry – Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved

En dramatisk og gribende fortælling om Louise og Liams forelskelse, kaotiske liv og et ulykkeligt endeligt af Romeo og Julieske proportioner. Vi starter hos retsmedicineren, hvor to unge, druknede mennesker ligger lænkede sammen på metalbordet. Herefter fører Louise os med gennem hendes og Liams historie, og vi får også indblik i, hvordan de efterladte reagerer på de unge menneskers tragiske skæbne. Louise og Liam er fra Aalborg, mødes i byens natteliv og du vil kunne genkende mange af de steder, de besøger i bogen.

Lån den ved at trykke her

Aalborg Bibliotekerne
PR-foto

Girafhuset – Gorm Henrik Rasmussen

Gorm Henrik Rasmussens velskrevne autofiktion – en fiktiv fortælling med dybe rødder i forfatterens eget liv - om tilværelsen i Vejgaard og Hasseris i de tidlige 60ere.

Vi følger Daniel, som efter faderens død sammen med sin søster skal rydde op i barndomshjemmet ”Girafhuset”. Det sætter gang i minderne og bruges som afsæt til tilbageblik på opvæksten i 60erne og til et opgør med en voldelig og psykopatisk far.

Lån den ved at trykke her

Også om Aalborg af Gorm Henrik Rasmussen: Originalernes by

Aalborg Bibliotekerne

Morten Nielsen – Samlede digte

Morten Nielsen regnes som én af landets vigtigste digtere i perioden omkring 2. Verdenskrig, hvor han også var en aktiv del af modstandsbevægelsen.

Det på trods af, at aalborgenseren kun nåede at udgive én digtsamling, inden han blev skudt og dræbt som kun 22-årig i 1944.

Tag for eksempel digtsamlingen med i Kildeparken, og gå derhen via Prinsensgade 6, for at se mindepladen på huset, hvor Morten Nielsen er født.

Lån den ved at trykke her

Det brune Aalborg

Anekdoter og røverhistorier fra Aalborgs allerbedste brune værtshuse. Sådan betegner forfatterne, Rasmus Prehn og Anders Fuglsang selv bogen, som blev et voksenmandelgavehit i Aalborg op til julen i 2017.

Her kommer man rundt på alle byens knejper, hvor du kan møde skønne originaler, mens du nyder pilsnere på flaske, røg i lokalet og Creedence på jukeboxen.

Lån den ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...