Tilbuddet gælder forældre til børn, der er født, mens museet viser en helt særlig udstilling

AALBORG: Forældre til nyfødte vinterbørn får nu en lille ekstra ting at glæde sig til.

I forbindelse med den nye udstilling Dea Trier Mørch - Ind i verden er der gratis adgang for forældre til børn, der er født i udstillingsperioden.

Fra 13. november til 23. februar kan de gratis besøge en udstilling på Kunsten, der kærligt behandler og spejler emner som forældreskab og vores allerførste møde med verden. Forældrene skal blot fremvise det lille armbånd med cpr-nummer, som alle nyfødte får på, skriver Kunsten i en pressemeddelelse.

Med romanen Vinterbørn i 1976 og billederne af fødsler og fødende kvinder føjede Trier Mørch en helt ny dimension til en billedkultur, hvor dette almenmenneskelige vilkår som motiv har været bemærkelsesværdigt fraværende.

- Dea Trier Mørchs værker er ikke berøringsangste. De indeholder motiver af kroppen, der værdigt og enkelt viser, hvordan vi som mennesker bliver til igennem et andet menneske, siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Udstillingen er bygget op, så den bevæger sig fra Trier Mørchs værker fra det meget nære liv til værkerne, der behandler større, politiske emner og samfundsforhold.

Dea Trier Mørch var en engageret kunstner, hvis enkle og nærværende skildringer fra både intimsfæren og samfundslivet prægede særligt 1970'ernes Danmark. Arkivfoto: Lars Pauli

Udstillingen byder på mere end 90 grafiske værker fra Dea Trier Mørchs efterladte arkiv.

Der er en lille opholds- og læsezone i udstillingen, som er udviklet i samarbejde med Dea Trier Mørchs datter med inspiration i kunstnerens hjem. Der vil være et nostalgisk gensyn og -lyt med Røde Mor, ligesom man kan se uddrag fra dokumentarfilmen: Dea Trier Mørch - i arbejde og hverdag.

Dea Trier Mørch døde i 2001 som 59-årig.

Udstillingen er produceret af Louisiana i samarbejde med Kunsten og Dea Trier Mørchs familie.

Den er en del af Kunstens udstillingsserie Fortiden genfortalt.

Dea Trier Mørch – Ind i verden løber fra 13. november 2019 til 23. februar 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...