Det er blevet så populært at gå, at DGI nu lancerer WALKin med fire forskellige ruter

AALBORG: Er du en af de mange, der gik forgæves efter billetter til gåturen gennem Limfjordstunnelen i foråret, så får du en ny chance næste år.

16. maj laver DGI Nordjylland nemlig en ny kæmpe event for alle, der er vilde med at gå.

WALKin Nordjylland, som begivenheden hedder, er målrettet alle, der elsker at bevæge sig. Og selvfølgelig går turen også denne gang gennem tunnelen.

- Vi oplever, at gang som motionsform er i rivende vækst. Der opstår gangfællesskaber over hele Nordjylland, og vi bliver igen bekræftet i, at mange prioriterer aktivitet sammen med andre. Lige så vel som løbere går op i tiden, er der en seriøs tilgang til træningsmål i gang, hvor distancen motiverer – gang er en idrætsaktivitet i sig selv, på linje med løb og andre aktiviteter, fortæller formand i DGI Nordjylland Palle Fogh.

Katrine Schousboe
WALKin Nordjylland får fire distancer, der udgår fra forskellige nordjyske byer. Arkivfoto: Henrik Bo

Eventen finder sted lørdag eftermiddag og aften, og du får mulighed for at gå 8, 13, 17 eller 27 kilometer – med start i Hjallerup, Nørhalne, Vodskov eller Aalborg.

- Vi kunne jo se en kæmpe tilslutning til vores walk sidste år, og billetterne blev revet væk. Derfor er det oplagt at videreudvikle på det, siger Rune Andersen, der er kommunikationsansvarlig i DGI.

Han tilføjer, at man denne gang både satser på dem, der vil have en hyggelig tur med mindre børn og dem, der mere ser gang som en motionsform.

- Der er ikke mange events for folk, der kan lide at gå langt. Det laver vi nu, siger han.

Alle ruter går igennem Limfjordstunnelen og slutter på Havnefronten, hvor der er levende musik, og man kan hygge sig med de øvrige deltagere.

I foråret var walken gennem tunnelen en del af Aalborg Halvmarathon - men til næste år bliver arrangementerne skilt ad. For hvor WALKin altså er lørdag 16. maj, ligger halvmaraton næste dag, søndag 17. maj.

Tilmelding til WALKin Nordjylland er netop åbnet.

Katrine Schousboe
Arrangementet i foråret havde opbakning fra alle aldersgrupper - det håber DGI også den kommende WALKin får. Arkivfoto: Henrik Bo
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...