Du kan blandt andet glæde dig til ny morgenmad på menukortet - tanken er at undgå madspild

AALBORG: Det er den samme hyggelige stemning som altid, du møder, når Abbey Road åbner igen i morgen, tirsdag.

Men alt er alligevel ikke helt, som det plejer, når du træder ind ad døren til caféen på hjørnet af Kjellerupsgade og Østerbro; Anne Mie Jessen og Anette Jul Christiansen overtog stedet 1. januar, og efter en uge med hektisk aktivitet, er de klar til slå dørene op.

Tina Larsen
De to nye caféejere har kendt hinanden siden skoletiden. Foto: Claus Søndberg

- Vi har malet og skiftet noget interiør, og nu glæder vi os til byde gæsterne velkommen, siger Anette Jul Christiansen. Hun får ansvaret for økonomien og beholder sit nuværende fuldtidsjob, mens Anne Mie Jessen, der har erfaring med gastronomi og personale, bliver daglig leder.

- I første omgang fortsætter Abbey Road i samme ånd som hidtil med retro-møbler og hjemlig atmosfære. Vi har jo købt stedet, fordi vi selv godt kan lide at være her, siger Anette Jul Christiansen.

Tina Larsen
Der er lagt vægt på at bevare hyggen i caféen. Foto: Claus Søndberg

Endnu en ændring finder du på menukortet, hvor brunch-tallerkenen er ændret til forskellige morgenmadsretter som Smoothie Bowl, æg med spinat og svampe eller grød med bær.

- Tanken bag er at give en god start på dagen med mindre madspild i og med, at det er udvalgte retter. Ofte vælger man noget fra på en brunch-tallerken, og så ender det i skraldespanden, siger Anette Jul Christiansen.

- Men ellers kommer vi i gang stille og roligt, og så stikker vi lige fingeren i jorden, inden vi for alvor går i gang med at sætte vores eget præg på eksempelvis menukortet. Vi overvejer også på sigt at holde åbent for lukkede selskaber om søndagen.

De to nyslåede caféejere har kendt hinanden siden skoletiden, og det er første gang, de også bliver arbejdskollegaer.

Tina Larsen
Mens du slapper af med en bog, kan du blandt andet nyde menukortets nyheder ristet rugbrød med avocado eller arme riddere. Foto: Claus Søndberg

- Vi havde talt løst om at åbne en café, og da muligheden så pludselig opstod, slog vi til, siger Anette Jul Christiansen.

Hun kendte i forvejen den tidligere ejer Lisa Søgaard, der fremover vil bruge kræfterne på Søgaards Bryghus, som hun ejer med sin mand, Claus.

- Men vi får også et samarbejde med dem. Vores øl kommer fra Søgaards Bryghus, og vi får brød fra Penny Lane, som Lisa jo også tidligere har ejet.

Annette Jul Christiansen er ikke i tvivl om, hvad caféen også i fremtiden skal stå for.

Tina Larsen
Foto: Claus Søndberg

- Her skal være hjemlig hygge, Abbey Road skal være et rart sted at besøge, siger hun.

Caféen fortsætter med de allerede kendte åbningstider og samme personale som tidligere.

Abbey Road åbner igen i morgen, tirsdag 7. januar, klokken 8.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...