Nordkraft er lukket. Det samme er Biffen - og nu glæder leder Karin Fast sig til at få gæster igen. Foto: Lasse Sand
Livet her

Nye film og toptunet udstyr: Biffen glæder sig til at få gæster igen

Biograf bruger ventetid på at gøre klar til genåbning

30. marts 2020 kl. 18:28

AALBORG: Det har været et godt biografår. Heldigvis. For det giver trods alt en vis ro i maven at vide her små tre uger efter, at Biffen Nordkraft lige som landets øvrige biografer måtte sætte alle film på pause.

- Hvis man forestiller sig en horisont på op til et par måneder, så skal det nok gå, siger leder af biografen, Karin Fast.

Selv om hun ikke lægger skjul på, at det ikke er nogen ideel situation at måtte holde lukket, så vurderer hun, at biografen nok skal klare perioden uden gæster og indtægter.

- Men jeg glæder mig da virkelig, til vi kan åbne igen, og jeg håber også, at det snart sker, siger hun.

Man støtter bedst biografen ved at komme ind og se en masse film, når corona-perioden er forbi, mener Karin Fast. Foto: Lasse Sand

Går travl periode i møde

Karin Fast og de øvrige ansatte i Biffen har fået mange henvendelser fra faste biografgængere, der gerne vil vide, hvordan de bedst kan hjælpe den lille uafhængige biograf. Og svaret er det samme hver gang.

- Det kan man allerbedst ved at komme ind og se en masse gode film, når vi er klar igen.

Ingen ved, hvornår det sker. Så indtil videre bruger hun og et par medarbejdere ventetiden på at justere udstyret op og få gjort ekstra godt rent rundt omkring i biografen, sådan at alt står helt skarpt.

- Jeg tror, at vi får rigtig travlt, når vi kan åbne igen. Mange vil have et stort behov for at komme ud og være sociale, også når det gælder biografen. For selv om vi har en masse udstyr til at se film på derhjemme, så mangler man jo netop det sociale ved at gå i biografen, siger hun.

Samtidig vil perioden efter corona-lukningen byde på nogle rigtig gode film. Distributørerne har udskudt premiererne på flere film, blandt andet den danske thriller Undtagelsen bygget på Christian Jungersens bestseller og med Sidse Babett Knudsen og Lene Maria Christensen i hovedrollerne.

- Netop den er også en del af Biografklub Danmark-programmet, og i det hele taget bliver der bare rigtig meget godt at komme efter, siger Karin Fast.

Annonceret indhold

Nyeste