Syv internationale kunstnere skal udsmykke byen som del af Kirk Gallerys projekt

AALBORG: Kirk Gallery og ejer Lene Kirk tager nu byens mange gavlmalerier til et nyt niveau.

Galleriet kan i dag, fredag, afsløre de syv navne, som i løbet af i år skal sætte endnu flere farver på byens mure og gavle. Der er tale om store internationale navne, der er med i den absolutte verdenseliten inden for deres felt - street art.

- Det er megafed kunst og nogle sindssygt dygtige kunstnere. Jeg er så glad, siger en begejstret Lene Kirk.

Allerede dagen efter påske, 23. april går den hollandske duo Telmo Miel - der dækker over navnene Telmo Pieper og Miel Krutzmann - i gang med at forvandle endegavlen på Gabriels bygning, der kan ses fra Østre Allé-broen.

Samme dag begynder en anden hollandsk kunstner, Joram Roukes, at arbejde på en gavl i Bispensgade 8-10, mens de øvrige fem værker bliver til hen over sommeren.

Katrine Schousboe
Kæmpenavnet Vhils fra Portugal har længe været på galleriet ønskeliste. Nu kommer han med sin særprægede teknik, hvor han hugger motiv ud i en pudset væg. Foto: Kirk Gallery

De syv nye kunstværker rundt omkring i byen er den fem udgave af Kirk Gallerys Out in the Open gavlmaleriprojekt, der blev skudt i gang i 2014.

- Formålet er at få kunsten Out in the Open, hvor så mange som muligt kan opleve slående street art og samtidig åbne kunstverdenen for langt flere mennesker, og ikke blot de, der besøger galleriet, så kunsten ikke blot bliver for de få, men for de mange, siger Lene Kirk.

Hun tilføjer, at hun og personalet i galleriet er bevidste om det ansvar, der følger med at lave kunst i det offentlige rum, hvor man tvinger alle til at se på det.

- Det forpligter virkelig. Derfor sætter vi også barren højt, når det gælder både kvalitet og håndværk. Vi skal sagt på en anden måde kun tage varer fra øverste hylde, siger hun.

Lene Kirk lægger ikke skjul på, at hun til fulde synes, det også er lykkedes denne gang. Flere af navnene har det taget år at få til byen, fordi det er højt anerkendte kunstnere med stramme tidsplaner.

- Men vores projekt er nu så kendt ude i verden, at vi aldrig får nej mere, når vi henvender os til selv de største navne. De kender galleriet, og de kender projektet, så ofte er det mere et spørgsmål om, at vi skal have nogle kalendere til at passe, lyder det.

Selv glæder hun sig særligt til at se det portugisiske kæmpenavn Vhils aka Alexandre Farto gå i gang i midtbyen hen over sommeren. I modsætning til de andre street art-kunstnere, der hidtil har udsmykket i Aalborg, maler han ikke. I stedet benytter Vhils sig af en særlig teknik, hvor han hugger sine motiver ud i pudsede vægge. Han så at sige ødelægger for at kreere, og motivet træder mere og mere frem efterhånden som processen skrider frem med bor, hammer og mejsel.

Udover de to hollandske kunstnere og Vhils får byen hen over sommeren også besøg af det store franske navn Seth aka Julien Mallard, amerikanske Oliver Vernon, australske Fintan Magee og belgisk-amerikanske Nils Westergard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...