Gaden skal være for alle - unge som gamle. Derfor vil ejere og lejere investere i et overdække

AALBORG: Længe har den 300 meter lange Jomfru Ane Gade været byens festgade for særligt unge under 25 år. Men sådan har det ikke altid været.

Tidligere har gaden huset gode frokostrestauranter og et livligt miljø - også i dagslys. Og den storhedstid vil gadens ejere nu tilbage til.

- I de gode gamle dage, der var der liv i gaden fra klokken 11 om formiddagen, og der var altid masser af mennesker, fortæller Finn Villum, som ejer en ejendom i oplevelsesgaden. Han er med i et udvalg, der skal blive enige om en løsning, der bringer mere diversitet ind i Jomfru Ane Gade.

Det skal blandt andet ske med et glas-agtigt overdække, som skal gøre det muligt at færdes uafhængigt af vind og vejr. Den skal kunne åbnes og lukkes, så det ikke bliver et drivhus. Og så er det håbet, at nogle nye aktører vil flytte ind i nogle af gadens tomme lokaler.

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at der flytter nogen ind, som har noget forskellig mad. Gode gamle spisesteder, hvor man kan få noget forskelligt, fortæller han.

- Det er klasssisk for restaurationsbranchen, at folk vil have en oplevelse - de vil ikke bare drikke.

Torben Jensen ejer mange af lejemålene i Jomfru Ane Gade, og han er begejstret for tiltaget:

- Jeg synes, det er super godt både for byen og for gaden med de her planer om at overdække gaden og gøre den mere tilgængelig for alle, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...