Tigeren Bethari har født to små unger. Se de søde billeder her

AALBORG: Overvejer du en tur i Aalborg Zoo en af de nærmeste dage, så byder haven på en overraskelse med kæmpe nuttethedsfaktor.

Zoo har nemlig netop fået to små nye tigerunger, og selv om de kun er to uger gamle kan du allerede komme til at se dem.

Det er den fire år gamle huntiger Bethari, der for første gang er blevet mor, og hun har vist sig at være så rolig og omsorgsfuld, at det allerede nu er muligt at se de nye små.

- Dyrene reagerer meget forskelligt på at få unger. I den første tid efter en fødsel afspærrer vi derfor altid området omkring fødehulen, så dyrene har så meget ro som muligt, men Bethari har meget hurtigt accepteret, at der er mennesker i nærheden af hende og ungerne, siger dyrepasser Katrine Christensen i en pressemeddelelse.

Selv om de kun er få uger gamle, kan du allerede nu være heldig at få et glimt af de to unger. Foto: Aalborg Zoo

En kæmpe overraskelse

Bethari tager sig rigtig godt af sine unger, men går også af og til for sig selv udenfor fødehulen. Det giver dyrepasserne mulighed for at komme tæt på ungerne og tjekke, at de trives som de skal. Dyrepasserne har også haft lejlighed til at undersøge ungernes køn, og de ser ud til at være to hanner.

- Dagen før fødslen havde vi joke'et med, at Bethari vist havde spist lidt rigeligt, for hun var lidt tyk om maven, men da hun kun en uge forinden havde været i brunst, regnede vi slet ikke med, at hun skulle have unger, siger Katrine Christensen.

Tigrene i Aalborg Zoo tilhører den mindste tigerrace i verden, nemlig Sumatra-tiger. Racen er stærkt truet. Man regner således med, at der kun er omkring 400 individer tilbage i naturen.

Dyrepasserne har fået lov at komme tæt på de små - og noget tyder på, der er tale om to hanner. Foto: Aalborg Zoo
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...