Fødevaremarkedet vil gøre det nemmere for forbrugerne at købe lokale råvarer - samt gøre producenterne mere synlige

Et helt nyt tilbud ser snart dagens lys i BoxTown: Du får mulighed for at bestille dine varer online og efterfølgende selv hente dem.

Og modsat flere andre tilbud så er idéen her, at man selv sammensætter indholdet i sin madkasse.

Forbrugere og producenter

- Vi er rigtig glade for at kunne præsentere aalborgenserne og nordjyderne for Madsamling.dk. Det er oprindeligt et fransk koncept som allerede har bredt sig til mange lande, og vi er de første i Nordjylland, der tager webshoppen til os, siger Kathrine Skovsgaard, der er Co-manager i BoxTown.

- For os handler det grundlæggende om to ting; at give de nordjyske producenter bedre kår og muligheder for at sælge deres produkter i midtbyen samt skabe større tilgængelighed for forbrugerne. Mange vil gerne de lokale og regionale produkter, men ofte mangler vi tid, og så er det, vi også har brug for webløsninger.

Kendte og nye producenter

Kathrine Skovsgaard understreger, at den endelige dato for premieren på online-salget endnu ikke er helt på plads, men det er planen, at det bliver midt i maj.

Senere kommer der også en melding om, hvornår forbrugerne kan hente deres indkøb i BoxTown.

- Det er klart en udviklingsmulighed for os også at kunne bringe varer ud, men så langt er vi slet ikke i planlægningen.

Når BoxTown bliver en del af Madsamling.dk, forventer Kathrine Skovsgaard, at man kan bestille hos omkring 20 producenter. Målet på sigt er omkring 50 - og det er både dem der allerede er at finde i BoxTown samt andre udefra.

- Vi vil for eksempel gerne sælge ost og is, men det kan vi ikke have permanent her i BoxTown, fordi vi ikke har de rette køleforhold. Men vi har containere til kortere opbevaring, så på den måde kan man også bestille varer, vi ikke har her til daglig, siger hun om det kommende bland-selv-tilbud.

Deler ideologi og værdisæt

At BoxTown samarbejder med Madsamling.dk er ikke et tilfælde.

- Vi er blevet kontaktet af en partner, vi deler ideologi og værdisæt med. Generelt er omdrejningspunktet for os begge bæredygtighed, økologi og lokale råvarer, siger Kathrine Skovsgaard.

- Vi tager udgangspunkt i maden, vi har. Visionen er, at i Nordjylland spiser vi nordjysk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...