Danske Ølentusiaster afholder i februar finalesmagninger over hele landet, hvor medlemmerne skal kåre Årets Ølnyhed 2018

AALBORG: De kan roligt klappe sig selv på skulderen, de to brygmestre, Klaus Bang Carstensen og Michael Harbo fra fantombryggeriet Bang & Harbo. De tegner sig nemlig for 25 procent af de øl, der er med ved finalen til konkurrencen Årets Ølnyhed.

Finalisterne er udvalgt ved blindsmagning i et ekspertpanel bestående af øl-dommere, øl-bloggere samt udvalgte medlemmer af Danske Ølentusiaster.

Bryggeriet Bang & Harbo så dagens lys i 2017 og udsprang af to håndbryggeres succes ved Danmarksmesterskaberne i håndbryg i 2016.

De to finalister: Sort Soma - en imperial stout og Dark Vader - en schwarzbier. Privatfoto

Brygmestrene Klaus Bang Carstensen og Michael Harbo er studiekammerater og er begge fysioterapeuter på fuld tid. Bryggeriet er stadigt et hobbyprojekt, hvilket ikke gør den dobbelte finaleindstilling mindre imponerende.

Det er kort og godt noget af et nåleøje at komme i finalen, og hele to øl i finalen er en sand kraftpræstation af bryggeriet, der må kaldes det nye stjerneskud på den danske øl-himmel, medgiver de to brygmestre.

- Vi er selv lidt overrumplede over al den positive opmærksomhed vores øl har fået og vi er selvsagt enormt stolte. Vi har lagt meget hjerteblod i vores øl og lige nu føles det, som når ens børn bliver rost af fremmede mennesker, siger Michael Harbo, der i Aalborg nok ellers er mest kendt for at være manden bag Arkadens Fysioterapi og restaurant La Locanda, som han startede op sammen med Carlo Liberati.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...