Erhverv og lejligheder på hjørnet af Nøhr Sørensens Vej og Byplanvej

GUG: Grunden på hjørnet af Byplanvej og Nøhr Sørensens Vej er grå, trist og mudret på denne regnfulde torsdag, men om alt går vel vil der om få år summe af liv, mennesker og grønne områder.

Det er i hvert de foreløbige planer ifølge ejer af grunden, Torben Enggaard.

- Tanken er, at der skal opføres et bydelscenter med en kombination af erhverv og lejligheder.

Hvad det mere præcist indebærer, kan Torben Enggaard endnu ikke uddybe yderligere:

- Nu skal lokalplanen jo først sendes i høring blandt Gugs borgere og dernæst godkendes. Først derefter kan jeg gå til tegnebrættet og blive mere konkret omkring mine tanker og ideér.

By- og landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune bekræfter, at der arbejdes med et udkast til en ny lokalplan for området, der skal give mulighed for nyt byggeri med blandt andet boliger og butikker.

Planudkastet giver mulighed for byggeri fra 2 til 5 etager, men Anne Støy Rodil, By- og landskabsforvaltningen, påpeger, at den nye lokalplan tager højde for et fortsat grønt udtryk i området.

- Parkering og byrum indrettes med grønne elementer i form af træer, buske, vilde blomster, løgplanter og pryd-og naturgræsser.

Området rummer potentiale for at blive mere livligt og et bedre byrum mener både By-og Landskabsforvaltningen og Torben Enggaard.

- Der er ingen tvivl om, at Byplanvej bliver den nye hovedfærdselsåre i Gug. Både Aalborg Kommune og jeg er selvfølgelig interesserede i, at grunden i fremtiden fremstår præsentabel og anvendelig for borgerne i Gug.

Den kongelige bygningsinspektør allerede været inddraget i forhold til varetagelsen af Gug Kirkes interesser. Det forventes at den nye lokalplan kommer til høring blandt Gugs borgere til sommer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...