Har du drømt om at få lavet en afstøbning af din mest intime kropsdel? Så er det nu, du skal slå til

AALBORG: Når Sandi Sjørup fortæller folk, hvad hun skal den 23. oktober, så får hun af og til som reaktion, at det lugter lidt af kvinder, men det tager hun helt med ro.

Hun er en af initiativtagerne bag et event, der skal sætte fokus på kropspositivisme, LGBT+-miljøer og ligestilling - og den slags er altså ikke kun for kvinder, fortæller hun.

- Vi synes, det er interessant at spørge ind til, hvorfor det er negativt ladet, at det lugter af kvinder, forklarer Sandi Sjørup. Hun er forperson i Venus Venue, en ny forening der skal sætte køn, krop og ligestilling på dagsordenen i Aalborg.

Sarah Thun
Sandi Sjørup tog initiativ til foreningen ved at skrive ud i en Facebook-gruppe, om andre savnede en platform for samtale om de til tider tabuiserede emner. Foto: Martin Damgård

Selv er hun selvstændig konsulent indenfor seksuel sundhed, og hun oplever, at der er en større blufærdighed og mere tabu omkring de seksuelle emner i Aalborg, end der er i eksempelvis Aarhus, Odense og København.

- Når jeg opsøger viden og vil tale med nogen, der har samme interesser som mig, så søger jeg mod København, Odense og Aarhus. Der har absolut ikke været noget i Aalborg i forhold til at tale om seksualitet, ligestilling og kropspositivisme, fortæller hun.

Aalborg skal med på bølgen

Nu er der lagt i støbeskeen til et event, der skal sætte seksualitet, køn og krop på dagsordenen i Aalborg, og den idé er Pia Maria Thorsen fuldstændig klar på.

Hun oplever, at der i Danmark er momentum i en bølge af bevidsthed om emner, som tidligere har været tabuiserede - nu er det gruppens mission, at også Aalborg skal ride med på bølgen.

Sarah Thun
Pia Maria Thorsen kender Sandi Sjørup privat, og så har hun en stor interesse for emnerne, som foreningen Venus Venue ønsker at beskæftige sig med. Derfor meldte hun sig glad og gerne til bestyrelsen. Foto: Martin Damgård

- Vi laver ikke det her for at promovere os selv. Vi gør det for Nordjyllands skyld, og for at sætte rammer til rådighed til nogle mennesker, der har noget vigtigt på hjerte, fortæller de to kvinder.

I år er der blandt andet fokus på LGBT+, fordi der i år ikke blev afholdt Pride i Aalborg.

- Vi synes det er vigtigt at have en synlighed for den minoritet i Aalborg, så vi udbreder viden om det og udvider vores verdensbilleder, fortæller Sandi Sjørup, som oplever, at LGBT-personer flytter fra Aalborg og til de større byer, fordi Aalborg ikke har et stærkt miljø.

Gratis event om dagen

Foreningens første event foregår i Huset i Hasseris lørdag 23. oktober. Det er helt gratis at deltage, og her udrulles informationsstande, twerk-workshop, vulva-afstøbning, talks, markedsplads og om aftenen er der en koncert med lokale artister - den koster en flad 50'er.

En af dagens mange talks kommer endda til at handle om en mindre udfordring i den nystiftede forenings bestyrelse - den er nemlig ikke helt så mangfoldig, som kvinderne drømmer om at blive:

Sarah Thun
Herover ser du hele bestyrelsen i Venus Venue. PR-foto

- Kritiske røster spørger, om vi overhovedet har behov for det her, og kan fem hvide kvinder egentlig afholde sådan et event med fokus på mangfoldighed, spørger kvinderne hypotetisk.

De understreger dog, at enhver uanset køn, seksualitet og etnicitet er velkommen til at deltage i eventet og engagere sig i bestyrelsen. Her håber de på at fremme de vigtige samtaler i Nordjylland gennem en forhåbentlig årligt tilbagevendende begivenhed.

Læs meget mere om Venus Venue på deres Instagram @venusvenueevent og læs mere om eventet her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...