Vil man undgå animalske produkter, kan man bestille ugens salat/veganerret på Teatercaféen. Foto: Claus Søndberg
Mad & Drikke

Nyt frokoststed: Teatercaféen springer ud som folkekantine

Caféen på Aalborg Teater kaster sig ud i noget nyt og vil nu tilbyde frokost

01. marts 2019 kl. 18:00

AALBORG: I næste uge slår Teatercaféen dørene op som helt nyt frokoststed i Aalborg. Flere gæster har efterspurgt det, og derfor tager Elian Abdel-Ahad, der driver caféen på sjette år, nu skridtet ud i at servere frokost. Både til gæster i caféen og som takeaway.

Her ses Elian Abdel-Ahad, der driver Teatercaféen. Foto Claus Søndberg

Teatercaféen lever naturligvis i tæt samspil med selve Aalborg Teater, og derfor har stedet hidtil tilpasset sig efter forestillingerne og været med til at skabe rammen om en helaftensoplevelse.

- Vi vil gerne lave en helstøbt oplevelse for gæsterne på teatret, hvor man kommer ind og får en dejlig middag, og så kan man gå ind og se en forestilling. Det skal forudbestilles, så vi kan have det hele klar, og gæsterne kan nå ind til showstart, fortæller Elian Abdel-Ahad.

Skal være en folkekantine

Mange af gæsterne har igennem årene efterspurgt, at man også bare kunne komme ind og spise på caféen på helt almindelige hverdage, uden nødvendigvis at skulle i teatret. Det startede idéen med at servere frokost.

- Min kone og jeg går selv meget ud og spiser. Udvalget i Aalborg om aftenen er rigtig godt, men jeg synes, der mangler noget til frokost. Jeg savner frokoststeder som i gamle dage, hvor man havde stamsteder på kroer og sådan noget. Så vi vil stå for simpel og god mad, forklarer Elian Abdel-Ahad.

- Vores koncept kommer til at være som en folkekantine. Den er åben for alle. Både personalet her på teatret, gæster der vil ud og hygge sig og ansatte på virksomheder rundt omkring, fortæller han.

Derfor kan man både spise sin frokost i caféens lokaler, og man kan tage den med sig. Elian Abdel-Ahad løfter sløret for, at han arbejder på klippekort, som man kan benytte sig af, hvis man gerne vil hente frokost relativt ofte og spare penge.

Her er det rødvinsbraiseret svinekæber med gulerødder og grov kartoffelmos. Foto: Claus Søndberg

Rammen på Teatercaféen er ganske uformel, og lokalet er indrettet enkelt og hyggeligt. Og netop det går igen i konceptet for menukortet:

- Vi har dagens personaleret. Det er den, medarbejderne her får, men det er også den ret, man kan købe med ud af huset, hvor man får noget nyt hver dag. Vi har også ugens veganerret eller salat, fortæller Elian Abdel-Ahad.

Uformelt og bæredygtigt

Udover at skabe en uformel og hyggelig ramme og servere gode solide retter, så har Teatercaféen også fokus på økologi og bæredygtighed.

- Det betyder rigtig meget for os. Vores takeawaybakker bliver lavet af genbrugsmaterialer og naturmaterialer, så de ikke belaster miljøet, når vi smider dem ud, fortæller han.

- Selv vores vin er anderledes. Vi får det i fustager lavet af genbrugsplastik, så vi sparer glasflaskerne. Man kan også komme og få fyldt en flaske lavet af genbrugsglas og tage med hjem, og så har vi et pantsystem, så folk kommer tilbage med dem. Så renser vi dem og bruger dem igen, forklarer han.

Teatercaféen åbner officielt op for frokostgæster og takeaway fra 4. marts.

Vinen på Teatercaféen smager en smule anderledes på grund af måden, den opbevares på. Foto: Claus Søndberg
Annonceret indhold

Nyeste