Festivalen er klar med nye navne, og så skubber de musikprogrammet for at skabe bedre rammer for festen i skoven

AALBORG: TopGunn, Emil Lange feat. Nibe AllStars, ItaloBrothers & DJ Aligator og Martin Jensen er klar til at lave nattefest på Nibe 2019.

Når gæsterne til sommer begynder at indtage Skalskoven til den årlige udgave af Nibe Festival, er der meget, der er, som det plejer. Men der er også en ændring, når det gælder musikprogrammet.

De mange artister, upcoming som etablerede, danske som internationale, bliver fremover sendt på scenen efter en lidt anden model, end den man er vant til, forklarer festivalleder, Peter Møller Madsen:

- Når det kommer til den måde, vi har afviklet vores musikprogram på, så har vi gjort det på samme måde i mange år. Nu skal vi prøve noget nyt, siger han.

Et ekstra gear

Han forklarer, at festivalen håber at kunne skabe endnu bedre rammer for den fest, der foregår i skoven. Det sker ved, at det yngre publikum (hvad end det er af alder eller sind), kommer til at være mere i fokus i planlægningen af de helt sene koncerter på Hestepladsen.

- De unge har ligesom et ekstra gear, når vi kommer ud på natten, så vi skubber den sene koncert på Store Scene til start kl. 01:30, og så vil fokus være mere på stemningskoncerter, der kan være med til at understøtte festen, forklarer Peter Møller Madsen, og nævner navne som ItaloBrothers, TopGunn og Martin Jensen som eksempler på kunstnere, der skal sætte Hestepladsen op i et ekstra gear, men som heller ikke skræmmer bredden væk.

De store navne, der hidtil har præget programmet sent på aftenen, bliver rykket frem tidligere på programmet, så flere får mulighed for at være med til de helt store folkefester kl. 19:30 eller kl. 22:30. Samtidig begynder dagens koncerter fremover kl. 13:30, da det tidligere 12:30 har været lidt for hårdt at løfte for artisterne.

Det voksne publikum

Er man af en lidt mere moden alder eller overbevisning, skal man dog ikke frygte for, at nattefesten mister sin appel. Det stemningsfulde område omkring Blå Scene bliver nemlig rammen for dét segment, hvor koncerter med eksempelvis Queen Machine sørger for, at det bliver alt andet end kedeligt.

- Det her bliver en generel opgradering, der kommer alle vores gæster til gode. Nogle gange skal vi prøve lidt nogle andre ting, end vi plejer at gøre, og jeg er sikker på, gæsterne også kommer til at se fordelene i det nye system. Som en moderne festival i 2019 skal vi turde rykke lidt ved, hvad vi ‘plejer’ at gøre, så vi hele tiden kan udvikle os efter, hvad der er bedst for vores gæster, siger festivallederen.

Ændringen betyder samtidig, at koncerterne på de mindre scener Reservatet og Den Lille Fede fremover kommer til at slutte kl. 24 - til gengæld går de første navne på allerede kl. 12:30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...