StudieBoxen er et springbræt, hvor man kan prøve sine ideer af - mens man studerer

AALBORG: StudieBoxen er netop åbnet - det er et studiehus med masser af aktivitet, ideudvikling og kreativitet.

BoxTown står bag initiativet sammen med A. Enggaard, og placeringen på Spritten giver mulighed for sparring med iværksættere. Derudover kan man bruge hallerne og gårdspladsen, som BoxTown råder over.

Og så er det helt gratis for studerende at booke lokalerne i kortere eller længere tid.

- Vi oplever allerede stor interesse, siger Kathrine Skovsgaard, der er co-manager i BoxTown.

- Der er et dejligt flow, og det er meget blandet, hvem der kommer. Vi har lige lånt ud til konservatoriestuderende, der skulle lave studenterrevy, mens her også var et hold fra en business-uddannelse.

Tina Larsen og Claus Søndberg
Kathrine Skovsgaard begrunder initiativet med, at hun blandt andet gerne vil være med til at gøre noget for studiemiljøet i Aalborg. Arkivfoto: Laura Guldhammer

Fællesskab og uddannelse

For Kathrine Skovsgaard handler det om at skabe nogle flere fællesskaber, hvor man mødes på tværs af uddannelser.

Og hvor man har nogle rammer, der giver de studerende mulighed for at prøve deres ideer af i virkeligheden - undervejs, mens de studerer.

- Vi vil gerne gøre noget for studiemiljøet og forankre de unges arbejdsproces. Hjælpe de studerende til at tænke praktisk og give dem mulighed for at prøve deres ideer af i virkeligheden - få noget praktik ind under teorien, siger hun.

- Her har de nogle muligheder for at eksekvere deres tanker til handling og få en fornemmelse af, om deres idé har hold i virkeligheden. De kan for eksempel bruge vores haller i BoxTown til at udleve deres produkt, de skal ikke gå langt for at udstille eller afprøve det.

Tina Larsen og Claus Søndberg
StudieBoxen finder man i bygningen, hvor IværksætterBoxen også holder til.

Udvikling og feedback

Kathrine Skovsgaard:

- Jeg ser StudieBoxen som en platform eller et springbræt, hvor man kan udvikle, prøve af - og få feedback. Og på sigt håber jeg da også på en synergi, hvor flere af de studerende så kan få studiejob hos iværksætterne i IværksætterBoxen.

StudieBoxen består af fire rum og åbne lokaler i underetagen af ejendommen, der i forvejen huser IværksætterBoxen.

Man får plads ved at kontakte BoxTown via mail eller Facebook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...