Foto-spottet er bygget af flittige hænder fra det kreative værksted Råt & Godt - Kredsløb.
Livet her

Nyt initiativ gør julen Instagram-venlig

Julemarkedet på Gammeltorv har nu et særlig foto-egnet område

17. november 2022 kl. 15:55

AALBORG: Mangler du et godt sted at tage et julebillede af dig og dine venner til de sociale medier, så er Aalborg City og Råt & Godt klar med et forslag til dig.

På årets julemarked, der åbner fredag på Gammeltorv, har cityforeningen sammen med den bæredygtige virksomhed på Hjulmagervej bygget et foto-spot, som er særligt velegnet til billeder, der skal gøre sig på Instagram og Facebook. 

På foto-spottet kan du forevige dig selv og dine venner mellem julefigurer,  der er udskåret i genbrugstræ og derefter malet. Der er blandt andet en snemand, et stort flettet julehjerte og en stor kagekone.

Og ved du ikke lige, hvor du skal gå hen, når billederne er i hus, så kan du jo prøve at følge et af foto-spottets skilte - de viser blandt andet vej til Nordpolen, Julegodtegyden og Slikskoven.

Juledekorationerne, der er stillet op rundt omkring på julemarkedet, er fremstillet af genbrugsmaterialer såsom flamingo.

Lavet af genbrugsmaterialer

Foto-spottet er bygget af  Råt & Godts værksted Kredsløb, som også har lavet nisser og snemænd - hvoraf en er flere meter høj - der er stillet op til pynt rundt om på markedet.  Kredsløb har særligt fokus på upcycling, så det hele er naturligvis skabt af genbrugsmaterialer.

-Det har været en sindssygt sjov opgave. Vi har haft frie tøjler til at være kreative og tænke bæredygtighed ind i projektet, siger stifter og leder af Råt & Godt, Christian Helweg.

- Vi vil gerne have folk til at være bevidste om at genbruge og tænke ansvarlighed ind i julen i stedet for at overforbruge, så det er rigtig fint, at vi har kunnet skabe hygge med materialer, som i forvejen har en historie, siger Christian Helweg.

Bæredygtigt julelys

Også på Gabels Torv kombinerer Råt & Godt i år julehygge med fokus på bæredygtighed.

Juletræerne på Gabels Torv er bygget af stammerne fra sidste års indsamlede juletræer.

Fra på lørdag, 19. november, omdanner virksomheden i samarbejde med Magasin hele Gabels Torv til en skov med træer, som er bygget af stammerne fra sidste års juletræer. I midten af genbrugsskoven vil der stå et ekstra stort træ med en lyskæde, som kun kan lyse, når den cykles i gang ligesom en dynamolygte. 

Og det bliver den klokken 17, hvor både borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Råt & Godts stifter og leder, Christian Helweg, træder i pedalerne.

- Da Salling ikke sætter lys op i år, ville det være uforsvarligt, hvis vi bare satte lys op et andet sted i stedet for.  Så jeg har overvejet forskellige bæredygtige løsninger og har blandt andet været ude i noget med nogle solceller, indtil jeg fik idéen til at cykle det i gang. Den løsning er både grøn og sund, siger Christian Helweg.

Gratis æbleskiver

Arrangementet på Gabels Torv begynder klokken 12, hvor der er gratis æbleskiver til de første 100 besøgende.

Derudover kan børnene lave deres egen julepynt, pynte juletræet og møde julemanden, der deler godter ud, og de voksne kan fotografere sig selv og hinanden ved en fotovæg, der skaber hyggelige julebilleder.

Råt & Godt juler også ved Budolfi Kirke, hvor virksomheden ved indgangen har bygget en oplevelsestunnel med nisser, julemænd og andre dekorationer - naturligvis alt sammen skabt af genbrugsmaterialer.

Annonceret indhold

Nyeste