Italienske lækkerier, øl fra pubben eller friske grøntsager - det kan du nyde i midtbyens nye loungeområder

AALBORG: Nu kan du købe lækkerier fra SanGiovanni på torvet ved Gåsepigen - og frisk frugt og grønt i en bod i Bredegade.

Det er blot noget af det, du kan glæde dig til, når du færdes i midtbyen. De nye loungeområder på udvalgte steder er ved at åbne - nogen med boder andre med borde og bænke, så lokale og turister får et sted, hvor de kan slappe af og nyde bylivet.

- Med de restriktioner vi oplever i øjeblikket, vil vi gerne hjælpe for eksempel restauranter og caféer ved at få folk til at bruge byens rum i endnu højere grad end tidligere, siger Flemming Thingbak, der er direktør i Aalborg City.

Tina Larsen
Flemming Thingbak glæder sig over opbakningen fra byens handelsliv, der har taget tilbuddet om at bemande boderne til sig. Foto: Henrik Louis

- Og vi vil gerne være synlige nogle steder, hvor vores aktiviteter kan gå hånd i hånd med byens øvrige oplevelser. Jeg håber, vi blandt andet kan kombinere loungeområderne med musik i løbet af sommeren.

Initiativet er et samarbejde mellem cityforeningen, Aalborg Kommune og WeShareAalborg.

Indtil videre er der loungeområder tre steder i byen, de kommende to weekender finder du Butler i boden i Slotsgade, og derefter overtager Zulten, hvor du kan købe økologisk mad to go. Og når frugt og grønt forlader boden ved Bredegade Torv, rykker London Pub ind. I det hele taget vil boderne - der i øvrigt er de samme som fylder Gammeltorv, når der julemarked - have skiftende udvalg.

- Vi har fokus på at lave en række små events, nu hvor de store arrangementer er aflyst. Det er vigtigt for os, at vores gæster synes, Aalborg er hyggelig, siger Flemming Thingbak, der forventer, at flere loungeområder snart åbner i midtbyen.

- Vi bliver testet på vores kreativitet. Vi vil gerne, at byen sætter sig fast i folks bevidsthed - også efter ferien. Når de ser den hyggelige stemning, så bliver de lidt længere, og de fortæller det videre.

Flemming Thingbak regner med, at boder og loungeområder vil være i midtbyen indtil september, når der er Aalborg i Rødt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...