Stigsborg Havnefront får nu sit eget tilbagevendende motionsløb

AALBORG: Stigsborg-området i Nørresundby står overfor en kæmpe omvæltning. I løbet af de kommende år skyder tusindvis af boliger, butikker og offentlige institutioner op sammen med en stor park. Men for mange af os er området forholdsvis ukendt.

Nu får du dog en mulighed for at komme helt tæt på udviklingen. Life of Sport laver nemlig i samarbejde med udviklingsselskabet Stigsborg P/S et nyt motionsløb med navnet Stigsborg Havnefront Løbet, der får udgangspunkt i netop området omkring Stigsborg.

Det første løb er allerede 22. september, og det er planen, at det skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed, så du har mulighed for at følge projektets fremskridt skriver Stigsborg P/S i en pressemeddelelse.

- Løb er en af de mest populære motionsformer i Aalborg, og vi ser Stigsborg Havnefront Løbet som en rigtig god mulighed for at skabe yderligere opmærksomhed omkring projektet ved at lokke folk til området og vise dem, hvad vi har af planer og visioner for området, lyder det fra direktør i udviklingsselskabet Anton Hessellund.

Billetsalget til løbet er i gang, men du kan stadig nå at komme med på en af de fire distancer - 5, 10, 15 og 21,1 kilometer. Start- og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landskabsforvaltning.

Det er planen, at Stigsborg-løbet skal være en tilbagevendende begivenhed. Grafik: Life of Sport

Ruten sender blandt andet deltagerne ud på Engvej, der grænser op til det nye byudviklingsområde, der lidt endnu fremstår som store grønne arealer. Senere vil deltagerne svinge ind på den nyanlagte Camino Aalborg-Stien, der byder på cirka en kilometers løb langs fjorden, inden de nærmer sig passagen, hvor Stigsborg Havnefronts parkanlæg, Stigsparken, skal anlægges. Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

- Dele af årets rute er først sidste år åbnet op for offentligheden, og man vil derfor løbe på et næsten ukendt område langs fjorden. Ruten vil variere fra år til år og dermed sætte fokus på forskellige dele af det nye område. Så der er med andre ord god grund til at komme igen næste år, siger Kasper Fruensgaard fra Life of Sport.

Når du er i mål, kan du slappe af med et glas bobler og tapas samt kaffe, kage mm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...