Både bakker, bestik og service er skiftet ud sammen med menuen, da det nye koncept tog over fra 8. september. PR-foto
Mad & Drikke

Nyt madkoncept: Tag et smut til Istanbul i Aalborg

På kebabstedet James Robertson er konceptet helt ændret - nu skal det være Aalborgs lille Istanbul for alle, der vil opleve Tyrkiet

23. september 2021 kl. 19:19

AALBORG: Hos James Robertson i Østerågade har der været travlt. Kebabbutikken, som tidligere primært har været mål for de unge aalborgenseres kebab- og pizzasult, er nu omstillet til et multikulturelt spisested med menukort fra alle hjørner af det tyrkiske køkken.

Selve stedet har desuden fået nyt gulv, nye borde, stole - ja, bare en kæmpe make over.

- Vi har ændret på hele konceptet, fordi vi vil noget andet. Vi vil skabe plads til, at mange kan sidde og spise sammen, og vi har fået udvidet køkkenet, fordi vi skal kunne lave tingene på en anden måde, fortæller Selcuk Basak.

Selcuk Basak er selv fra Ankara i Tyrkiet. Han startede familierestauranten Alanya i Hjallerup for 10 år siden. Nu bor han i Aalborg og bruger meget tid på omstillingen fra kebabsted til tyrkisk restaurant. Foto: Sarah Thun

Han er fra Tyrkiet, og det er ham der ejer restaurationen. Han slår ud med armene for at illustrere alt det, der er blevet skiftet ud. Det er nærmest alt - undtagen de trofaste kunder.

- Jeg vil skabe en oplevelse af Istanbul herinde, siger han.

Med morgenmad, middagsretter og desserter fra hjemlandet er han allerede godt på vej. En af de markante ting, der desuden er skiftet ud, er musikken i højtaleranlægget. Den leder snarere tankerne hen på en fredagsbøn end på en shawarma på vej hjem fra byen - og det er også meningen.

- Vi vil tiltrække nye kunder. Folk, der savner Istanbul, og som føler sig tilpas i det multikulturelle, som elsker maden og som elsker mig, griner han.

Der er blevet skruet gevaldigt op for de tyrkiske vibes inde i restauranten. Blandt andet har køkkenet fået en omgang, hvor en tyrkisk grill er sat op ved siden af de klassiske kebabgrillspyd. Foto: Sarah Thun

Der er da også rigelig med positiv respons og god stemning fra kunderne, der har fundet vej til caféen, og det endda selvom menukort, take away-emballage, website og personaletøj stadig er mærket med det tidligere navn.

- Det skal nok blive ændret, forsikrer Selcuk Basak, men ting tager tid.

Til forskel fra det tidligere koncept kan du hos Istanbul Kebab blandt andet nyde en stor tyrkisk brunch for 109 kroner per mand, og så kan du få suppe, köfte, tyrkisk pizza, iskender kebab og meget mere hver dag fra klokken 9.30.

Annonceret indhold

Nyeste