Ultraløber Stine Rex er klar til at vende bøtten på hovedet og skabe en ny og dynamisk fitnessafdeling sammen med centerleder Lars Dam Møller. Foto: Torben Hansen
Livet her

Nyt navn: Nørresundby Idrætscenter bliver til Skansen

Centret har været kendt under mange betegnelser, men nu bliver der ryddet op i navneforvirringen

01. juli 2022 kl. 06:04
Opdateret kl. 07:15

AALBORG: Nørresundby Idrætscenter går fremtiden i møde med et nyt navn, et nyt fitnesscenter og nye idrætstilbud.

Centret, der blev bygget omkring 1970 som en idrætshal med navnet Solsidehallen og en separat svømmehal kaldet Svømmeland, hedder således slet ikke Nørresundby Idrætscenter længere.

Fra 1. juli skifter de velkendte motionsfaciliteter på Lerumbakken navn til Skansen.

- Vi har haft alt for mange navne og en stor forvirring om, hvem vi egentlig er, forklarer centerleder Lars Dam Møller.

- I folkemunde hedder vi Skansebadet, officielt hedder vi Nørresundby Idrætscenter, vi er også Svømmeland Nørresundby, og vi bliver stadig kaldt Solsidehallen, udyber han.

For at fjerne navneforvirringen har ledelsen valgt ét fælles navn, der både trækker tråde tilbage i historien, og som kan rumme alle idrætscentrets faciliteter såsom restaurant, café, svømmehal, kursuscenter og meget mere.

Snart står der ikke længere Nørresundby Idrætscenter over døren. Fremover hedder det slet og ret Skansen. Her ses centerleder Lars Dam Møller og fitnesschef Stine Rex. Foto: Torben Hansen

- Fremover vil alt hedde noget med Skansen. Skansen Restaurant, Skansen Café, Skansen Hallerne, Skansen Fitness og så videre, siger Lars Dam Møller.

- Skansen er et kort og bastant ord, der siger noget om styrke og stabilitet. Sidste mand på skansen, at holde skansen. Der er mange gode udtryk med ordet skansen, siger han.

Han understreger, at navnet desuden rummer genkendeligheden fra den gamle betegnelse Skansebadet.

- Og så er det jo oplagt, når vi rent geografisk ligger på Skansen i Nørresundby, siger Lars Dam Møller.

Han oplyser, at de ansatte er i fuld gang med arbejdet med at omdanne hjemmesiden og Facebook-siden, så der fra 1. juli står Skansen alle steder, hvor der før stod Nørresundby Idrætscenter.

1. august vil også alle fysiske skilte med Nørresundby Idrætscenter være udskiftet med Skansen-skilte.

Går all in på fitness

Men navneskiftet er langt fra det eneste nye, der er sket på Lerumbakken i sommerens løb.

15. august indvies en helt ny fitnessafdeling under ledelse af ultraløberen Stine Rrex. Hun har i flere år været fitnesschef hos DGI-huset i Nordkraft, men i sommers lykkedes det Lars Dam Møller at overtale hende til i stedet at stille sig i spidsen for en ny fitness-satsning i Nørresundby.

Her er en helt ny hal ved at blive bygget specielt til formålet, og den bliver omdrejningspunktet for den nye afdeling Skansen Fitness.

- Jeg kan ikke komme i tanke om andre steder i Aalborg, hvor man har bygget en hal kun til fitness. Det plejer at være noget med at putte ting ind i eksisterende haller. Så jeg synes, at det er vildt cool, siger Stine Rex.

Den nyt fitnesshal, der er ved at blive bygget, er på 400 kvadratmeter. Foto: Torben Hansen

Den nye hal er på 400 kvadratmeter, og sammenlagt med de nuværende fitnesskvadratmeter, bliver den nye afdeling sammenlagt over 1000 kvadratmeter stor.

Udover at fylde afdelingen med de nyeste træningsmaskiner, lægger Stine Rex op til, at der skal være en bred vifte af tilbud om holdtræning.

- Vi prøver at tilbyde alle de holdtyper, som man normalt ikke kan finde i fitnesscentre. For eksempel kommer vi til at have hot yoga, bungy fitness, jumping fitness på trampoliner, yoga for stive kroppe og barnevognsfitness for nye mødre, siger Stine Rex.

Hun mener, at mange af de kommende motionister allerede er i huset. For eksempel er der alene med babysvømning 350 mødre og deres børn i Skansen, og de kan måske lokkes med til andre aktiviteter.

Og mange forældre, der afleverer deres børn til forskellige aktiviteter og blot sidder i bilen udenfor og venter, kan måske også lokkes indenfor som kunder i det nye fitnesscenter, vurderer Lars Dam Møller.

- Jeg tror i det hele taget, at Skansen med det nye fitnesscenter kan blive en stor spiller i Nørresundby og hele Aalborg-området. Vi bygger noget, som er af meget høj klasse, understreger han.

Udover fitnessafdelingen er Skansen også på vej med to nye udendørs men overdækkede padeltennisbaner.

Banerne opføres i samarbejde med squash- og tennisklubben samt Aalborg Firmaidræt, og de forventes at blive klar til brug i løbet af efteråret.

I mellemtiden skal det nye motionscenter indvies, og borgmester Thomas Kastrup Larsen klipper den røde snor 15. august

Lars Dam Møller og Stine Rex glæder sig til indvielsen af det nye fitnesscenter 15. august. Foto: Torben Hansen
Annonceret indhold

Nyeste