Café præsenterer lørdagsbrunch med smag fra verdenskøkkenet - skal du prøve?

AALBORG: Hvad siger du til tacos til morgenmad - krydret med internationale smagsoplevelser? Så er det måske noget for dig, når KaffeFair præsenterer et helt nyt brunchkoncept men fokus på verdenskøkkenet.

På menuer er glutenfri maize tortillas i flere varianter. For eksempel en vegansk udgave med stegte Shiitake svampe, grønt og avokadodressing, eller en Pulled jackfruit i barbecuesauce med grønt, ananassalsa og avocadodressing. De fås også med pulled kylling eller Teriyaki laks.

Tina Larsen
Laima Uzomeckaite har udviklet det nye brunchkoncept. Privatfoto

Det er Laima Uzomeckaite, som er køkkenmentor i KaffeFair, der står bag ideen om at bringe verdenskøkkenet ind i den nye lørdagsbrunch, som hun selv har udviklet.

Hun er kendt som KaffeFair Strandvejens internationale madøre med en smag for verdenskøkkenet, som hun har opbygget på sine mange rejser i Asien og Europa.

- I KaffeFair er vores slogan ”En tilpas forstyrrelse af smagsløg og vaner”. Det benspænd bruger jeg til at få nye ideer, fortæller Laima Uzomeckaite.

Tina Larsen
Planen er, at der skal være temabrunch en gang om måneden. Privatfoto

Tanken er at holde en temabrunch en gang om måneden, og denne gang er temaet inspireret af arbejdet med eleverne i den socialøkonomiske forretning.

- I arbejdet med vores elever er den internationale mad et godt redskab til at ændre perspektiver og få fokus på muligheder og nye ideer. Vores elever bliver klogere på forskellige kulturer, madlavningsteknikker og råvarer. Hvis vi bare stegte frikadeller hver dag, ville vi hurtigt føle os fastlåste i plejer, siger Laima Uzomeckaite, der selv kommer fra Litauen.

- Når man gør det, man plejer, bruger man en bestemt del af hjernen, som gør, at man næsten kører på autopilot. Når vi gør noget nyt og anderledes, stimulerer vi aktiv tænkning, mindfulness og udvikling. KaffeFair handler jo også om at give mennesker et venligt puf videre i livet med afsæt i køkkenarbejdet, og vores gæster får samtidigt en mulighed for at rejse gennem madoplevelser.

Den første temabrunch i KaffeFair på Strandvejen finder sted 21. marts.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...