Immigranters og flygtninges livshistorier skal indgå i den samlede fortælling om Aalborg

AALBORG: Hvad vil det sige at være aalborgenser? Og ændrer dit tilførsforhold til byen sig alt efter, hvor du kommer fra?

Det sætter Bente Jensen og Betül Özkaya fra Aalborg Stadsarkiv fokus på i disse dage. De er gået i gang med et nyt projekt, der har til formål at nuancere begrebet aalborgenser ved at inddrage immigranters og flygtninges livshistorier i den samlede fortælling om Aalborgs historie.

Projektet hedder MultiAalborg og skal munde ud i en bogudgivelse i begyndelsen af 2021.

I øjeblikket leder Bente Jensen og Betül Özkaya efter personer fra kommunens ti største immigrant- og flygtningegrupper, som vil bidrage med deres livshistorier. Der er tale om borgere fra Polen, Somalia, Rumænien, Irak, Iran, Syrien, Libanon, Bosnien-Hercegovina, Tyrkiet og Vietnam.

Er du fra et af de nævnte lande og har du lyst til at fortælle din historie, så hører Bente Jensen og Betül Özkaya gerne fra dig. Du kan skrive til dem på bente.jensen@aalborg.dk og betul.ozkaya@aalborg.dk

Udover at bidrage til bogen kommer interviewene med immigranter og flygtninge også til at indgå i Aalborg Stadsarkivs samling, så livshistorierne kan anvendes i den fremtidige forskning og brug af arkivet. Håbet er, at arkivet på den måde bliver mere relevant for mange forskellige grupper i Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...