Anne Menéndez og Kim Jeppesen har åbnet deres tredje restaurant i Aalborg. Denne gang satser de på det latinamerikanske køkken

AALBORG: Restaurant Nam har fået en spicy kusine, sådan beskriver parret selv deres nyåbnede Restaurant Menéndez.

På to og et halvt år har parret Anne Menéndez og Kim Jeppesen åbnet ikke færre end tre restauranter i Aalborg. Først Nam og derefter Nam Noodles på Vesterbro, som tager afsæt i det asiatiske køkken. Nu er de klar med endnu et spisested.

- Vi har haft fart på de sidste to og et halvt år, hvor vi jo har åbnet tre restauranter. Men når chancen byder sig, så er det med at slå til. Folk har været gode til at tage imod os på Nam, så vi turde godt at starte forfra med en til, fortæller Anne Menéndez, som restauranten har fået sit navn efter.

Camilla Gammelgaard
Aalborgs nye spicy restaurant er opkaldt efter den ene indehaver, Anne Menéndez, som har et latinamerikansk ophav. Foto: Lasse Sand

Det er nemlig hendes latinamerikanske rødder, der har inspireret parret til konceptet på deres nye restaurant.

- Nam har jo meget fokus på Kims ophav. Han er halvt dansk og halvt vietnamesisk. Mit ophav er latinamerikansk. Min far er fra El Salvador, og min mor er fra Bolivia. Derfor har vi også haft mine forældre inde over menuen, fortæller Anne Menéndez og fortsætter:

- Jeg synes, det er vigtigt, at Menéndez ikke bare bliver endnu en restaurant, der åbner i byen. Der skal være personlighed og historie bag, og så synes vi, der mangler et sted som det her i Aalborg.

Camilla Gammelgaard
Her ses både Anne Menéndez og Kim Jeppesen, som på bare to og et halvt år har åbnet tre spisesteder i Aalborg. Foto: Lasse Sand

Farverige detaljer

Menukortet på Restaurant Menéndez favner bredt. Der tages nemlig ikke udgangspunkt i ét bestemt land, i stedet henter parret inspiration fra flere forskellige.

- Det er lidt et fusionskøkken. Vi arbejder, ligesom på Nam, med det, som inspirerer os fra de forskellige lande. Vi henter både ting fra for eksempel Argentina og længere mod nord Mexico, siger Anne Menéndez.

Camilla Gammelgaard
Stilen er holdt moderne og enkel, men der er også gjort plads til en masse farverige detaljer på Restaurant Menéndez. Foto: Lasse Sand

Indretningen på det nye spisested afspejler, ligesom navnet og menuen, de eksotiske himmelstrøg. For selvom stilen er enkel og moderne, så er der også gjort plads til et stort og farverigt maleri på bagvæggen, og flere steder ser man forskellige mønstrede fliser, der giver den helt rette stemning.

- Vi står selv for indretningen og samler inspiration på Pinterest og på vores ture til København og Barcelona, hvor vi tager ud og spiser. Så har vi lavet vores egen blanding, fortæller Anne Menéndez.

Den nye restaurant, som har lokale i det tidligere Salt og Peber med adressen Ved Stranden 7C, har for nylig slået dørene op, og man kan komme og sætte tænderne i den latinamerikanske mad fra tirsdag til lørdag.

Camilla Gammelgaard
Den nye restaurant har adressen Ved Stranden 7C, hvor Salt og Peber lå tidligere. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...