Udtjente karnevalsvogne får deres egen kirkegård på Vesterbro

AALBORG: Når karnevalsparaden ruller gennem byen 26. maj vil tusindvis af udtjente vogne traditionen tro blive efterladt i dens kølvand.

De mange træk- og barnevogne havner rundt omkring og alene sidste år samlede 400 frivillige 72 ton skrald sammen i og omkring Kildeparken.

Derfor vil arrangørerne af karneval nu forsøge at gøre det nemmere at komme af med køretøjerne ved at lave en vognkirkegård ved Vesterbro over for Kildeparken,

- Her kan man så smide sin vogn og få en øl i bytte, og så begraver vi så at sige vognen, fortæller Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval.

Begravelsen dækker over, at arrangørerne sørger for at vognene på bedste vis bliver genbrugt - enten i deres nuværende form eller som skrot.

- Der kommer for eksempel fire voksne mænd med en skærebrænder og skærer stellene over, så bundene kan bruges til sæbekassebiler, forklarer hun.

Restaffaldet bliver hentet af et vognmandsfirma som metalskrot.

Mette Bugge anslår, at der er op mod 10.000 vogne firhjulede køretøjer med i paraden, og derfor er der tale om ganske store mængder affald.

- Vi vil generelt gerne tænke mere bæredygtigt ved karnevalet, og sørge for at tingene kan blive genbrugt. Derfor er vi også meget opmærksomme på, hvordan vi kan regulere deltagernes adfærd, siger hun og tilføjer:

- Og hvis vi kan gøre det ved at forære folk en øl, så er det en nem metode. I det hele taget kan vi se, at det har en effekt, hvordan vi kommunikerer. Da jeg begyndte ved Aalborg Karneval var der mange indkøbsvogne med i optoget. Da vi så ulovliggjorde dem, gik vi på et år fra at have 1000 med til blot at have tre. Så det hjælper, fastslår hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...