Aalborg Karneval tilbyder for første gang alkoholfrie øl i barerne i Kildeparken

AALBORG: For de fleste hænger karneval sammen med indtag af masser af sprut og fadøl.

Men stadigt flere efterspørger drikke uden promiller. Derfor vil Aalborg Karneval i år sælge alkoholfrie øl i en række af barerne i Kildeparken.

- Vi tror, det er en vej at gå og vil gerne tilbyde nogle alternativer til folk, der enten vil drikke lidt mindre eller slet ikke, siger daglig leder af Aalborg Karneval Kresten Thomsen.

Bliver permanent fremover

Det er første gang, at folkefesten sætter Heineken 0,0 på menukortet, og det er da også at regne som en art forsøg.

- Vi prøver mange ting af i lille skala, før vi ruller det ud. Og det er det, vi gør med de alkoholfrie øl i år, siger han.

Kresten Thomsen forventer, at de hollandske øl bliver et permanent tilbud i de kommende år, men der er omvendt en stor logistik, der skal falde på plads, før man kan tilbyde alkoholfrie øl i større skala.

- Øllet kommer ikke i fustager, men kun som dåser, siger han og tilføjer, at det betyder, at øllet ikke kan gøres til en del af det fri bar-koncept, som Aalborg Karneval sælger armbånd til.

- Vi har haft det backstage i mange år, men i år breder vi det også ud til udvalgte barer på selve karnevalspladsen, forklarer han.

Katrine Schousboe
Det skal være usagt om man kan kysse sig til alkoholfrie øl - men de kan til gengæld købes i udvalgte barer i Kildeparken.Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Salget vokser markant

Med det nye tiltag rammer Aalborg Karneval lige ned i en voksende trend.

Tal fra Bryggeriforeningen viser, at stadigt flere danskere får øjnene op for alkoholfrie øl. Set over tre år er der sket mere end en tredobling i salget af øllene til flere end ni millioner dåser og flasker sidste år.

Foreningen peger på flere mulige forklaringer på det voksende salg. Dels er brygmestrene blevet bedre til at lave alkoholfrit øl, der smager godt, dels tilbyder bryggerierne flere forskellige varianter, og endelig går et stigende antal af os op i sundhed og aktiv livsstil og her passer øllene godt ind.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...