Fællesskabets formand Lau Starcke-Jensen er sammen med datteren Ellen mødt op for at hente ugens grønsags-pose. Foto: Henrik Bo
Livet her

Øko-råvarer frem i lyset

Aalborg Fødevarefællesskab låner kiosk af kommunen i Karolinelund

11. oktober 2017 kl. 18:49

AALBORG: Friske og sprøde grønsager er pakket i poser og klar til at blive hentet, når klokken er 16 onsdag eftermiddag. Frivillige fra Aalborg Fødevarefællesskab har sørget for at poserne står klar til afhentning.

For de frivillige har det til tider været en kold fornøjelse at være med til det ugentlige pakkearbejde og udlevering. Det er foregået fra et depotrums-agtigt lokale ved Platform 4 - uden varme. Men onsdag eftermiddag kunne fødevarefællesskabet indvi en ny "butik". Det er i en nedlagt tivolikiosk i Karolinelund. Fællesskabet har af kommunen fået brugsretten over kiosken, som tidligere rummede "Kø’manden"- det er lige ved den gamle hovedindgang og som nabo til den ny bæredygtige børnehave.

Blandt kunderne var skuespiller Martin Schwab.

- Vi har af Aalborg Kommune fået brugsretten over kiosken. Det er vi meget glade for. Det giver bedre forhold for vores frivillige, som pakker ugeposerne. Samtidig kommer vi med kiosken frem i lyset. Vi har levet en lidt anonym tilværelse, der hvor vi var før, siger Lau Starcke-Jensen, der er formand for Aalborg Fødevarefællesskab.

Den tidligere tivolikiosk er nu overtaget af fødevarefællesskabet.

Grønsagerne køber fællesskabet - som er organiseret i en forening - direkte hos producenterne. De pakkes derefter i poser efter forudgående bestilling fra fællesskabets medlemmer. Det er dog også muligt at købe visse ting direkte ved butikken.

Der er naturligvis tale om økologiske grønsager. Det burde måske hedde økologi plus. Grønsagerne er nemlig produceret i Nordjylland og stort set inden for en radius af 50 kilometer fra Aalborg. Derved undgås miljøbelastende transport over store afstande.

Friske nordjyske økologiske kartofler.

Sortimentet udvides løbende. Der kan bestilles kød, og der er også æblemost og æg på hylderne.

Aalborg Fødevarefællesskab har knap 500 medlemmer. Antallet af grønsags-poser, der afsættes hver uge, varierer efter årstiden. Lige nu er det omkring 25, mens det i sommerperioden er flere.

Annonceret indhold

Nyeste