Parade er umulig at gennemføre, vurderer arrangør

AALBORG: Der bliver ingen farverig pride-parade gennem Aalborg i år.

Aalborg Pride kaster håndklædet i ringen og aflyser årets mangfoldighedsfest. Årsagen er de fortsatte udfordringer med corona og ikke mindst de krav og restriktioner, der følger med.

- Vi er simpelthen så ærgerlige over, at vi må aflyse igen. Men vi synes ikke rigtig, der er anden løsning. Vi har tænkt i alternative løsninger og opdeling i zoner, men kan ikke se, hvordan det skulle være praktisk muligt, fordi vi er i offentligt rum, siger Martin Christensen, der er formand for Foreningen Aalborg Pride.

Det er andet år, at foreningen må aflyse det store arrangement, og Martin Christensen lægger ikke skjul på, at man nu er økonomisk presset.

- Vi har to år uden indtægt og ender med at bruge den buffer, vi har været seks år om at opbygge, siger han og tilføjer, at foreningen ikke har søgt om økonomisk kompensation, fordi den frivillige forening ikke har kræfterne til at lave det papirarbejde, der følger med.

Men selv om der er lavvande i kassen, så lover formanden, at der nok skal blive pride i Aalborg næste år.

- Men så må det virkelig ikke svigte. Hvis det regner og folk bliver hjemme, er vi færdige. Vi må sætte vores lid til, at vejret er med os næste år, lyder det.

Aalborg Pride finder efter planen sted 9. juli 2022.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...