Livet her

Øv, julelys droppes måske på grund af prischok

De stigende elpriser tvinger nu Aalborg Storcenter til at tænke alternativt

07. september 2022 kl. 18:25

AALBORG: Mangel på nedbør, for lidt blæst og en Putin, der har tabt sutten, får nu indflydelse på lyset i Nordjyllands største indkøbscenter.

For ligesom de almindelige husholdninger har set elregningen eksplodere, gør Niels Adolfsen, der er Center Manager i Aalborg Storcenter, det også.

-Vores elregning stiger på en måde, vi aldrig kunne have forudset, siger han.

Niels Adolfsen nævner flere konkrete tiltag, der er undervejs.

-Vi kommer til at investere i at skifte 720 lysarmaturer i vores gader til nogen, der bruger mindre energi, siger han.

Udskiftningen af pærer og lysarmaturer i Aalborg Storcenter er en investering, der hurtigt kommer til at tjene sig ind igen med de nuværende elpriser, mener Adolfsen. Han fortæller også om et tiltag, som folk måske vil opdage, hvis de befinder sig omkring storcentret efter lukketid.

-Vi kommer til at reducere den periode, der er lys på vores parkeringsarealer. Vi har tidligere haft lyset tændt til væsentligt senere end lukketid. Der kommer vi simpelthen til at slukke noget før, siger han.

Storcentret ved ikke, hvor meget strøm de kommer til at spare på manøvren endnu, men man håber selvfølgelig, at det kan måles på elregningen.

Et andet tiltag er kun på tegnebrættet, men det vil nok være det mest iøjnefaldende.

-Vi kigger ind i noget så drastisk som julebelysningen. Og om vi overhovedet skal have julebelysning, eller om vi kan pynte centret op på en anden måde.

Julebelysningen er bestemt heller ikke gratis. Niels Adolfsen fortæller, at julebelysning til Aalborg Storcenter nemt kan løbe op i en million kroner. Og så kommer strømmen oveni.

Han mener dog ikke kun, man skal overveje at slukke julelyset for at spare penge. Men også på grund af det signal, det sender til kunderne.

-Hvis elprisen stadig er så høj til december, så synes jeg måske, det sender et halvdårligt signal, hvis vi kan ses fra 30 kilometers afstand med julebelysningen. Det er dårlig stil, siger han.

Annonceret indhold

Nyeste