Der bliver ingen kunstmesse i p-kælderen ved Musikkens Hus i år. Arkivfoto: Bente Poder
Det sker

Øv! Populær kunstmesse i p-kælder er aflyst

Stigende smittetryk får arrangører til at droppe North i år

07. august 2020 kl. 15:36

AALBORG: Kunstmessen North har i den grad fået vind i sejlene de senere år.

Sidste år var op mod 12.000 forbi messen i P-kælderen ved Musikkens Hus for at se på kunst den første weekend i september.

Men i år kommer vi til at se langt efter den populære messe. Arrangøren af messen - og galleriejer - Kent Wolfsen har netop besluttet sig for at aflyse, skriver han i en pressemeddelelse.

- Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide. North tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer. Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre, siger Kent Wolfsen.

North Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen. Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst. Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

- North har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, North har været med til at fremme den brede interesse for kunst. Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse, siger galleriejeren.

North Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt den første weekend i september.

Annonceret indhold

Nyeste