Oliver Bruun kan snart fejre et års fødselsdag for Travelscoop.
Mennesker

Olivers rejsesite hitter

18. februar 2018 kl. 18:00

AALBORG: De første strøtanker omkring Travelscoop opstod, da Oliver Bruun og en kammerat tilbage i 2016 skulle planlægge en backpacker-rejse. Turen skulle gå til Asien, og i planlægningsfasen gjorde de som folk gør flest: De tog fat på et af byens rejsebureauer. Via research på nettet fandt de dog hurtigt ud af, at de kunne spare mange tusinde kroner, hvis de gjorde benarbejdet selv.

- Der tænkte jeg "den tur planlægger vi sgu bare selv", fortæller han.

Som sagt så gjort - dog fandt de to kammerater hurtigt ud af, at det koster tid at spare penge.

Vel hjemme i Aalborg begyndte Oliver Bruun at læse erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet, og under en kedelig forelæsning tog tankerne omkring Travelscoop for alvor form.

- Jeg sad derude og tænkte, at jeg skulle lave noget, som jeg selv var herre over. Begge mine forældre er selvstændige, så det er helt naturligt for mig at tænke sådan, forklarer han.

Oliver Bruun endte med at droppe ud af universitetet for at forfølge sin drøm om at starte egen virksomhed.

Travelscoop to go

Det skulle være en virksomhed, som han kunne tage "under armen" og med ud i verden og dermed arbejde fra en hvilken som helst destination - og hvad er mere ideelt end et rejsesite?

- Baseret på mine egne oplevelser, ville jeg gerne lave en forretning, hvor folk kan spare både penge og tid, når de skal ud at rejse. Jeg ville samtidig gerne inspirere andre, der er lige så rejselystne som mig.

Travelscoop blev født på skrivebordet i Oliver Bruuns lejlighed i vestbyen, men da sitet fik vokseværk, valgte han at flytte virksomheden til Team House i Nørresundby (et kontorfællesskab for iværksættere og mindre virksomheder, red.), hvor han nu deler kontor med sin far.

Æblet falder sjældent langt fra stammen - Far og søn er begge selvstændige.

- At rykke til Nørresundby er det bedste, jeg har gjort. På den måde møder jeg dagligt andre mennesker med samme ambitioner som mig selv, som jeg kan drøfte stort og småt med.

Udover den sparring, som han får i Team House, er han også tilknyttet BusinessAalborg, hvor han via en sparringspartner får støtte, råd og vejledning til udvikling af sin forretning.

Smil og sparring flyver gennem rummet i Team House.

Oliver Bruun kan endnu ikke leve udelukkende af indtjeningen fra Travelscoop, men det går fremad. For at være sikret smør på brødet arbejder han derfor hver weekend på rugbrødsfabrikken i Pandrup.

- Jeg kan ikke leve på en sten resten af mit liv. Men så længe der er fremgang i Travelscoop, og det er der, så er jeg topmotiveret, fortæller Oliver.

Skræddersyede rejseforslag

Travelscoop adskiller sig fra andre lignende rejsesites ved blandt andet at tilbyde skræddersyede rejseforslag.

- Der er allerede flere sites, der giver dig et overblik over billige rejser. Travelscoop adskiller sig ved at tilbyde skræddersyede rejseforslag, rejsebeskrivelser og rejseguides, forklarer Oliver Bruun.

Udover rejseforslag byder sitet også på andre interessante emner for den rejselystne.

- Det er ikke bare billige flybilletter. Jeg vil også gerne inspirere. Det gør jeg blandt andet med forskellige blogindlæg og rejseguides.

Travelscoop henvender sig til dig, der ønsker skræddersyede løsninger til både storbyferier, weekendophold og badeferier, forklarer Oliver Bruun. Han fortæller, at han bruger meget tid på research og forarbejde, så kunderne får et personligt og unikt svar.

- En søndag fik jeg 19 henvendelser. Nogle af dem var ret urealistiske og useriøse. Jeg brugte lang tid på at undersøge ønskerne og vende tilbage til de potentielle kunder uden at få svar retur.

Oliver Bruun har taget konsekvensen af de mange useriøse henvendelser, og han tager nu betaling for nogle af sitets ydelser.

- Travelscoop.dk har netop været igennem en større forvandling. Udover at det er blevet mere lækkert at se på, har sitet også fået bedre brugervenlighed og flere features, forklarer Oliver Bruun.

Oliver Bruun er lige gået i luften med Travelscoops nye site.
Annonceret indhold

Nyeste