Elisabeth Madsen på 21 år blev bidt af køkkenet som opvasker. Nu er hun på vej til EM i gastronomi

AALBORG: Onsdag og torsdag løber europamesterskaberne i gastronomi, Bocuse d'Or, af stablen i Budapest. Danmarks kandidat hedder Brian Mark, og han har nordjyske Elisabeth Madsen med som commis, en hjælpekok.

- Jeg er mega stolt over at være med på holdet. Det har allerede nu været en fantastisk rejse, som jeg har lært meget af, siger Elisabeth Madsen.

Hun blev bidt af den gastronomiske karriere, da hun arbejdede som opvasker på Himmerlands Golf- og Spa-resort. Derfor søgte hun ind på Tech College, hvor hun i 2020 blev uddannet kok. Hun har siden arbejdet på Svinkløv Badehotel og Himmerland Golf- og Sparesort, og er nu tilbage på Restuarant Fauna, hvor hun var i mesterlære.

På trods af, at Elisabeth kun har været uddannet i et par år, er konkurrencer ikke noget nyt for hende. Hun har vundet det Nordjyske Mesterskab for Kokkeelever to gange, Young Chef to gange, Årets Vildtret, en tredjeplads ved DM i Skills, og den hun er mest stolt af; førstepladsen ved Skills i 2020.

- Jeg kan virkeligt godt lide det kick, jeg får af at konkurrere. Konkurrencedage er fede dage, som jeg aldrig kommer til at glemme, siger den unge kok.

Den gode commis

Ifølge Kenneth Toft-Hansen, som vandt verdensmesterskaberne i 2019 og nu er dommer til dette års Bocuse d'Or, er der heller ikke tvivl om, at Elisabeth er en af Danmarks største talenter inden for gastronomien. Det var ham, der foreslog hende som commis.

- Der er flere ting, der gør hende god. Hun kan det her med at smage salt og syre og så videre. Og så er hun virkelig kreativ, og hun kan arbejde struktureret og præcist. Det gør i høj grad en dygtig konkurrencekok, fordi man skal lave de samme ting igen og igen, siger han.

Johanne Thordahl  Jensen
Det kræver en god commis for at vinde EM. Ifølge Kenneth Toft-Hansen er Elisabeth derfor det helt rette valg til rollen. Foto: Jesper Bøjlund.

Elisabeth er ikke i tvivl om, hvad det er, hun skal på onsdag i næste uge.

- Jeg skal give den hele armen. Min eneste ambition lige nu er at gøre det godt til Bocuse d'Or. Bagefter skal jeg nok lige have en pause fra at konkurrere, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...