Forrest til venstre instruktøren Harry Fehr.
Livet her

Opera med kærlighed

Den Jyske Opera kommer til byen med "Elskovsdrikken"

21. oktober 2017 kl. 13:48

AALBORG: Den Jyske Opera gæster Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) lørdag 28. oktober kl. 19.30 med Donizettis berømte kærlighedskomedie Elskovsdrikken, der hører til blandt de store klassikere og blandt andet er kendt for den smukke arie Una furtiva lagrima (en hemmelig tåre).

I operaen følger man den ulykkelige og generte Nemorino, der forelsker sig hovedkulds i den smukke og stolte Adina. Nemorino spilles af den prisbelønnede tenor Robin Kim, mens dansk-tyske Dénise Beck, der har modtaget adskillige priser i løbet af de seneste syv år, spiller Adina.

Nemorinos kur til Adina udvikler sig dog til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore, der spilles af Jens Søndergaard. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?

Den populære italienske opera, der også var på plakaten i Den Jyske Operas første sæson i 1947, er denne gang lagt i hænderne på den britiske instruktør Harry Fehr, som har debut på Den Jyske Opera. Harry Fehr instruerede som en del af Royal Opera, Covent Garden’s Young Artists Programme operaerne Die schöne Müllerin og La Serva Padrona. Siden har han instrueret operaer som Den Flyvende Hollænder og Cosí fan tutte. I sin fortolkning af Elskovsdrikken har Harry Fehr valgt at sætte fokus på operaens paralleller til nutidens samfund:

- Handel synes at være i centrum i værket. På nær hovedpersonen, Nemorino, er alle karaktererne i historien styret af penge og deres værdi og betydning. Derfor har vi besluttet, at rammen for historien skal være "kapitalismens tempel": et moderne shoppingcenter, fortæller Harry Fehr.

Elskovsdrikken opføres på italiensk, men har danske overtekster, som sikrer, at alle kan følge med i den hjertegribende fortælling.

Annonceret indhold

Nyeste