Der bliver ingen operafestival i Aalborg i år - men festivalen er allerede langt i planlægningen af programmet til næste år. Foto: Rene Jeppesen/Musikkens Hus
Det sker

Operafestival må vente til næste år

Fejrer jubilæum med spektakulær åbningskoncert på Spritten

25. april 2020 kl. 09:59

AALBORG: Havde du glædet dig til skønsang på byens pladser og i koncertsale i eftersommeren, så bliver du skuffet.

Aalborg Operafestival må nemlig udskydes til næste år, oplyser Musikkens Hus, der står bag festivalen, i en pressemeddelelse.

Festivalen skulle vanen tro have fundet sted i august og have fejret sit 20-års-jubilæum, men med coronakrisen er det ikke muligt.

- Flere af vores største produktioner kræver allerede nu intens forberedelse i kunstnernes øvelokaler, og det er af åbenlyse årsager ikke muligt at gennemføre i øjeblikket. Desuden fortjener et 20-års jubilæum at blive fejret på behørig vis, og vi er derfor glade for, at det i tæt samarbejde med vores mange, entusiastiske samarbejdspartnere er lykkedes at flytte hele jubilæumsprogrammet et år frem, forklarer festivalleder Peter Rønn.

Til gengæld får alle operaelskere virkelig noget at se frem til næste år, lover arrangørerne. Festival åbner nemlig med den spektakulær koncert, Spirit, på Cloud City Spritten skabt i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og unge, lokale undergrundskunstnere. Derudover bliver der blandt andet en nyskrevet mini-opera "Dreamers Walk" opført af nordjyske kunstnere samt en vaskeægte verdenspremiere på "Nordkraft" - som opera på Teater Nordkraft i samarbejde med Copenhagen Opera Festival. Også sidste års succes Opera Skyline og gamle kendinge som Opera i Rebild, Operamiddag og koncerter på C.W. Obels Plads vil være en del af programmet, som løbende vil blive meldt ud.

Det er som sagt Musikkens Hus, der står bag Aalborg Operafestival, og koncerthuset lægger selv scener til flere af festivalens store arrangementer.

Der bliver operafestival fra torsdag 5. august til søndag 8. august 2021.

Annonceret indhold

Nyeste