Holder du ferie i det aalborgensiske? Tag på guidet havnecruise rundt i Limfjorden med Ms Kysten

AALBORG: Middagssolen står højt på himlen og en frisk vind sætter gang i vandoverfladen. Det nu 80 år gamle træskib, Ms Kysten, er klar til at tage endnu et hold gæster med rundt i Aalborg Havn.

Den 70 minutter lange havnerundfart starter ved Limfjordsbroen, og herfra går turen under Jernbanebroen ud mod Egholm. På denne side af broen får passagererne kig til blandt andet Vestre Fjordpark, Fjordbyen og Street Food ved Skudehavnen. I den østlige ende af havnen går sejladsen mod Nørresundby-siden, og hele herligheden afsluttes på Aalborg-siden langs promenaden med 1. parket udsyn til ikoniske bygninger som Musikkens Hus og Utzon Center.

Katrine Brix
Her med kursen mod Egholm. Foto: Henrik Louis

55-årige Klaus Hove Nielsen fra Aalborg er ejer af båden, og han har siden 2004 været mand for at vise byen frem til vands. Udover at være skipper, agerer han guide og har ved hver attraktion en lille historie eller anekdote klar til passagerne. Normalt er både tyskere og nordmænd godt repræsenteret på passagersæderne, men i år er situationen en anden.

Katrine Brix
Klaus Hove Nielsen startede sin sejlerkarriere i 1983 på Søfartsskolen. I 2004 købte han Ms Kysten af en kammerat og sejlede først rundt med turister i Ringkøbing Fjord. Snart vendte han mod hjembyen Aalborg. Foto: Henrik Louis

- I år er der godt nok flest danskere, både lokale og folk fra de andre landsdele. Generelt vil mange gerne høre om Musikkens Hus og alt det nybyggeri, der er langs havnefronten. Og så er det jo helt fantastisk, når der er mørkt, med al det lys fra vinduerne i de nye, høje bygninger langs havnefronten.

Katrine Brix
Langs havnefronten er der godt gang i nybyggeriet. På havnerundfarten kommer det i høj grad til syne. Foto: Henrik Louis

Ægteparret Anette og Normann Nielsen fra Klarup er blandt dem, der har valgt at bruge en feriedag på Ms Kysten. Oprindeligt var parrets plan at drage sydpå i ferien, men i stedet nyder de nu sommeren hjemme og besøger lokale attraktioner.

- Vi havde booket noget syd for Hamborg, men besluttede os at blive hjemme. Så nu tager vi ud og besøger de lokale seværdigheder i stedet. Vi har været i Thingbæk Kalkminer, og i sidste uge cyklede vi fra Klarup mod Egholm og udnyttede den gratis færgeoverfart. Vi har også planer om at prøve det der koncept med GreenKayak, hvor man gratis kan leje kajakker mod at indsamle affald i havnen.

Katrine Brix
Anette og Normann Nielsen hoppede ombord på Ms Kysten med formålet at se byen fra en anden vinkel, end man er vant til. Foto: Henrik Louis

Mathias Vejgaard Jensen og Jularat Christensen har ligeledes valgt at tage 70 minutter ud af kalenderen for at komme med på havnerundfart. De er begge tilflyttere fra Viborg og passagerer på Ms Kysten for første gang.

- Vi er gået forbi mange gange, men har ikke lige tænkt over muligheden for at komme med på sejltur. En dag vi sad på Bones, fik vi øje på skibet og synes det så hyggeligt ud. Jeg skulle have været i Thailand med mine forældre, men det blev aflyst på grund af corona, så nu er vi bare hjemme sommeren over, lyder det fra Jularat.

Katrine Brix
Mathias Vejgaard Jensen, yderst til venstre, og Jularat Christensen, nummer to fra venstre. Foto: Henrik Louis

Ms Kysten har plads til 36 passagerer og sejler fra sidst i april til omkring 1. oktober, 3 gange dagligt. Desuden er skibet et populært lejemål i sommerperioden til alt fra virksomhedsbesøg til fødselsdage og bryllupper.

OBS! Du skal ikke fremvise coronapas, da sejladserne jo foregår udendørs. Ved symptomer på Covid-19 skal man, som ellers, blive hjemme.

Katrine Brix
Ejer af Ms Kysten, Klaus Hove Nielsen. Foto: Henrik Louis
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...