Holder du ferie i det aalborgensiske? Ms Kysten sejler hele sommeren

AALBORG: Middagssolen står højt på himlen og en frisk vind sætter gang i vandoverfladen. Det nu 81 år gamle træskib, Ms Kysten, er klar til at tage endnu et hold gæster med rundt i Aalborg Havn.

Den 45 minutter lange havnerundfart starter ved Limfjordsbroen, og på vestturen går turen under Jernbanebroen ud mod Egholm. På denne side af broen får passagererne kig til blandt andet Vestre Fjordpark, Fjordbyen og Street Food ved Skudehavnen. På østturen går sejladsen mod Nørresundby-siden til tunnellen, og hele herligheden afsluttes på Aalborg-siden langs promenaden med 1. parket udsyn til ikoniske bygninger som Musikkens Hus og Utzon Center.

Katrine Brix
Her med kursen mod Egholm. Foto: Henrik Louis

55-årige Klaus Hove Nielsen fra Aalborg er ejer af båden, og han har siden 2004 været mand for at vise byen frem til vands. Udover at være skipper, agerer han guide og har ved hver attraktion en lille historie eller anekdote klar til passagerne.

Katrine Brix
Klaus Hove Nielsen startede sin sejlerkarriere i 1983 på Søfartsskolen. I 2004 købte han Ms Kysten af en kammerat og sejlede først rundt med turister i Ringkøbing Fjord. Snart vendte han mod hjembyen Aalborg. Foto: Henrik Louis

- Generelt vil mange gerne høre om Musikkens Hus og alt det nybyggeri, der er langs havnefronten. Og så er det jo helt fantastisk, når der er mørkt, med al det lys fra vinduerne i de nye, høje bygninger langs havnefronten.

Katrine Brix
Langs havnefronten er der godt gang i nybyggeriet. På havnerundfarten kommer det i høj grad til syne. Foto: Henrik Louis

Ms Kysten, som tidligere har aftjent værnepligt i Søværnet, har plads til 36 passagerer og sejler fra sidst i april til omkring 1. oktober. I juli og august sejler skibet hver dag og fredag/lørdag er der en ekstra aftenafgang, hvis man vil have "Aalborg by night".

Derudover er skibet et populært lejemål i sommerperioden til alt fra virksomhedsbesøg til fødselsdage og bryllupper. Ret fedt med en flydende fest, ik'?

OBS! Du skal ikke fremvise coronapas, da sejladserne jo foregår udendørs. Ved symptomer på Covid-19 skal man, som ellers, blive hjemme.

Katrine Brix
Ejer af Ms Kysten, Klaus Hove Nielsen. Foto: Henrik Louis

Prisen er 75 kroner for en voksen, 60 kroner for en studerende og 60 kroner for et barn over 3 år. Børn under 3 år er gratis.

Du finder sejlplanen her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...