Stor Michael Kvium udstilling åbner 9. februar

AALBORG: Aalborgs Kunstmuseum, Kunsten, har en markant samling af den danske kunstner Michael Kvium. Den komplette samling vises sjældent, men nu åbner en særudstilling, hvor publikum kan opleve Kviums absurd groteske, æstetisk skønne, perverse og tragikomiske værker fra 1985 og frem til 2015. Der er desuden lånt værker, der ikke tidligere været udstillet på Kunsten.

Sirligt malede indvolde, androgyne menneskefigurer bundet på hænder og fødder og en mor i færd med at spise sit barn. Michael Kviums værker er kendt for både at vække gru og træk på smilebåndet. Fra 9. februar kan publikum lade sig rive med af et spændende udvalg af Michael Kviums oliemalerier, tegninger og et videoværk. Kunsten udstiller blandt andet værket Big Foot samt værkerne Man Kan Hvad Man Vil og So Simple, som mange af museets gæster kender og holder af. Dertil kommer udvalgte tegninger, som aldrig har været vist før på Kunsten.

Michael Kvium er en af dansk samtidskunsts største billedkunstnere. Han brød igennem i 1980’erne, som en del af performancegruppen Værst og har siden arbejdet med en opsigtsvækkende figurativ realisme. Igennem en bred vifte af kunstneriske udtryksformer såsom tegning, grafik, video, performance og maleriet har Michael Kvium gennem årene skildret livets meningsløshed og menneskets mørke sider.

Udstillingen kan ses fra 9. februar til 28. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...