Ost, ost og mere ost. Det er, hvad vi forventer af en god portion nachos

AALBORG: Vi har de seneste par uger været på jagt efter byens bedste nachos, og nu kan vi endelig præsentere vores guide til de bedste af slagsen i Aalborg.

Det første, vi tænker på, når nachos bliver nævnt, er ost. Mozzarella og cheddar smeltet sammen til en flydende og lækker masse. Ost, der er smeltet, smager bare lidt bedre. Hvorfor? Vi aner det ikke, men det er som om, at osten bliver lidt mere ’ostet’.

Det er nok derfor, at den klassiske caféret er en sikker vinder hver gang. Dog er der stor forskel på, hvordan caféerne laver dem. Derfor har vi samlet en guide til de fem nachos-steder, der laver de bedste nachos til os, der elsker nachos med masser af ost.

Anne  Norre og Alberte  Hjorth
Hos Caféministeriet får du en klassisk omgang nachos med godt med cheddar. Foto: Alberte Hjorth Nilsson

Caféministeriet

Pris: 79 kroner

Det første sted er Caféministeriet, og her er nachostallerkenen blandt de dyreste i guiden. Til en pris på 79 kroner får du tortillachips gratineret med cheddarost, øko creme fraiche og en lækker tomatsalsa. Her bliver retten serveret i en kæmpe skål, og der er mere end rigeligt. Vi vil nok anbefale, at man deler den med en ven.

Et lille minus er dog, at du skal tilkøbe guacamole for 10 kroner, og at retten serveres uden mulighed for tilkøb af kylling.

Anne  Norre og Alberte  Hjorth
På Café Vesterå får du en god omgang nachos med kylling og cheddar for 80 kroner. Foto: Alberte Hjorth Nilsson

Café Vesterå

Pris: 70 kroner (80 kroner med kylling)

Næste sted er på gode gamle Café Vesterå. Et meget velbesøgt sted fra morgen til sen aften, og derfor skulle vi da også smage deres nachos. Café Vesterås nachos koster 70 kroner og 80 kroner, hvis man ønsker kylling til. Deres chips er lettere krydrede, hvilket fungerer supergodt til det voldsomme lag af smeltet cheddarost. Dertil serveres guacamole og salsa i to små glas, der får retten til at se lidt mere fancy ud, end den som sådan er.

Hos Café Vesterå kan vi klart anbefale at købe deres lækre lemonader til dine nachos. Vi smagte både den med passionsfrugt og ingefær og den med hyldeblomst og citron.

Begge lemonader var dejligt friske og supplerede de krydrede nachos rigtig godt.

Anne  Norre og Alberte  Hjorth
På grund af den store mængde ost er nachos fra Café Ulla Terkelsen London en favorit hos os. Foto: Alberte Hjorth Nilsson

Café Ulla Terkelsen London

Pris: 70 kroner

Så skal vi til Vestbyen, for her kan man finde en portion nachos med en absurd mængde smeltetost, og nøj hvor er det lækkert!

Til en overkommelig pris på 70 kroner får man lettere krydrede nachos med en masse ost, serveret med en chunky salsa. Hvis man vil, kan man også sagtens tilkøbe guacamole, kylling og alt muligt andet sjovt for 15 kroner pr. ekstra ting.

Det bedste ved det hele er, at retten bliver serveret i de fedeste omgivelser – om man sidder indenfor eller udenfor. Der er skruet op for farverne (især lyserød) og udvalgt en masse spøjse vægdekorationer, der bare giver caféen lidt ekstra charme.

Så hvis man er til farver, Vestbyen og MEGET ost, så er det helt klart Café Ulla Terkelsen London, man skal besøge!

Anne  Norre og Alberte  Hjorth
Ost, ost og atter ost hos Klostertorvet. Foto: Café Klostertorvet

Café Klostertorvet

Pris: 69 kroner (89 kroner med kylling/bacon)

Så er vi ved at være ved vejs ende, men inden guiden slutter helt, så skal vi ikke glemme at nævne Café Klostertorvet.

Det her sted kan man vel godt kalde legendarisk, for alle unge (og måske gamle?) i Aalborg kender til deres nachos.

Her kan man nemlig altid være sikker på, at bestillingen ankommer med en masse ost, der er fordelt godt mellem chipslagene, så der er smeltet ost på alle chips.

Derudover serverer Café Klostertorvet som de eneste i Aalborg bacon til deres nachos. Først tænkte vi også, at det lød som noget underligt noget, men vi blev positivt overraskede. Så derfor vil vi klart anbefale at tage portionen til 89 kroner med kylling, bacon og jalapeños.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...