Julekurve skal forsøde højtiden for et par tusinde mennesker

AALBORG: Tre store shows med op mod et par tusinde gæster. 850 julekurve og julegaver til familier og børn. Og ikke færre end 200 frivillige, der får det hele til at ske.

Sådan ser regnestykket ud, når Aalborg CityKirke i dag, søndag 15. december, traditionen tro deler julehjælp ud til trængende nordjyske familier.

Kirken, som holder til på Riihimækivej, fik på bare to uger næsten 1200 ansøgninger om hjælp til at komme gennem højtiden.

- Vi er faktisk overrasket over den, desværre, store efterspørgsel, der har været på julehjælp i år. Det har krævet masser af kroner og over 200 frivillige, som er i gang for at få sådan en dag og hjælp gjort mulig, siger Simon Jakobsen, der er præst i kirken og koordinerer hjælpen.

Antallet af ansøgninger om julehjælp har overrasket arrangørerne i år. Arkivfoto: Torben Hansen

Aalborg CityKirke laver i løbet af dagen tre små juleshows med fælles gospelsang, trylleri og julereflektion for alle de fremmødte, mens de kan spise æbleskiver og drikke kaffe. Efter showet bliver kurvene delt ud, og der er julegaver til alle børn, som har søgt og er med på dagen.

Kirken forventer godt 600 gæster til hvert show.

Det er ottende gang, at kirken uddeler julehjælp. Alle midler, der bliver brugt på dagen, er indsamlet i menigheden eller gennem fonde og sponsorer.

Det er ottende gang, Aalborg CityKirke deler hjælp ud. Billedet her er fra et tidligere år, hvor arrangementet foregik på Østre Allé. Arkivfoto: Torben Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...